FETÖ tutuklusunu kurtaracağını iddia eden avukata dolandırıcılık davası

Mersin'de FETÖ/PYD'ye finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanan işadamı Murat Harman'ı 1 milyon TL karşılığında kurtaracağını söyleyip, dolandırdığı iddia edilen Avukat Murat A., hakkında dolandırıcılık suçundan 7 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yayınlanma: 27.07.2017 - 13:28
Abone Ol google-news


İnşaat, nakliye ve akaryakıt işi yapan Murat Harman, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS'te başka bir soruşturma dosyası ile ilgili ifade verdi. Bu ifadesinde, firmasının adının FETÖ/PDY'ye finans sağlayan firmalar arasında gösterilmesi üzerine cezaevine girmeden önce Avukat Murat A.'nın kendisini telefonla arayarak, emniyette, MİT'te ve medyada tanıdıkları olduğunu, 1 milyon TL vermesi halinde kendisini kurtaracağını söylediğini iddia etti. Murat Harman, bu konuda anlaştığı avukata 100 bin dolar ve 400 bin TL verdiğini ancak kendisini kurtarmadığını, avukatın söz konusu dosyaların toplu görüldüğünü, acele etmemesini, zamanla cezaevinden çıkaracağını söyleyerek, kendini dolandırdığını ileri sürdü.

İşadamının iddiaları üzerine Cumhuriyet Savcılığı'nca yapılan soruşturmada, işadamının eşi Leyla Harman, Avukat Murat A.'ya iki kez 200 bin TL olmak üzere 400 bin TL'yi çalışanları Soner K. aracılığıyla ödediklerini söyledi. Soner K. da aynı yönde ifade verirken Murat Harman'ın cep telefonunda yapılan incelemede suçlanan avukatla iletişim kurduğu saptandı.

AVUKAT DA İŞADAMINDAN ŞİKAYETÇİ OLDU
Soruşturma kapsamında ifadesi alınan Avukat Murat A ise, "Terör örgütü davasında ortak tanıdığımız Serdar A.'yı aracı olarak göndererek benim davayı almamı istedi. Kesinlikle FETÖ davalarını almayacağımı söyleyip, kabul etmedim. Buna rağmen Murat Harman, cezaevinden haber göndererek, 'Beni cezaevine soktuğu gibi çıkarsın, gazetede haber yaptırarak cezaevine aldırdı. Örgütten içeriye giren tüm iş adamlarını emniyetle görüşerek o belirliyor, isterse çıkarır beni, bana haksızlık yaptı, beni çıkarmazsa bütün Mersin kamuoyuna ifşa ederim, şikayet edeceğim' demişti. Bana iftira atmıştır, kendisinden davacıyım. Suçsuzum, FETÖ ile mücadele eden işinde gücünde olan bir avukatım"dedi.

7 YIL HAPİS İSTEMİ
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, avukat hakkında 'Kamu kurum ve kuruluşların, tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu görevlileri ile ilişkisi olduğundan bahisle bir işin gördürüleceği vaadiyle dolandırıcılık' suçundan 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ayrıca, ceza alması durumunda avukatlık hakkının da elinden alınmasını talep etti.


Daha önce de takip ettiği bir dosya kapsamında bilirkişiye bürosunda rüşvet vermek suçundan hakkında dava bulunan Avukat Murat A. için hazırlanan iddianame Mersin 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler