Filistin Devlet Başkanı Abbas Ankara'ya geldi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, özel uçakla Ankara'ya geldi. Abbas'ı, Esenboğa Havalimanı'nda Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı.

Yayınlanma: 21.06.2011 - 14:51
Abone Ol google-news

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Türkiye temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşecek. Abbas ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerde bulunması bekleniyor. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, beraberinde bir heyetle, 23-24 Haziran 2011 tarihlerinde Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştireceği bildirildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: "Ziyaret sırasında, Filistin Devlet Başkanı Sayın Mahmud Abbas'ın Sayın Cumhurbaşkanımızla görüşmelerde bulunması, ayrıca Başbakan Sayın Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu ile biraraya gelmesi öngörülmektedir.
Devlet Başkanı Abbas'ın ziyareti vesilesiyle yapılacak görüşmelerde, Filistin'le ikili ilişkilerimiz gözden geçirilecek, ulusal uzlaşı sonrasında Filistin'deki durum ve Orta Doğu Barış Süreci başta olmak üzere, bölgemizdeki son gelişmeler hakkında eşgüdüm ve istişarelerde bulunulacaktır."

Abbas'ın ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile de görüşmesi bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler