Fişleme iddialara Meclis'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, "Tunceli'de yaşanan fişleme işlemleri hakkında bakanlığınızca başlatılan bir soruşturma var mıdır?" diye sordu.

Yayınlanma: 20.11.2012 - 08:39
Abone Ol google-news

CHP'li Tanrıkulu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, şu soruları yöneltti:

"Tunceli'de yaşanan fişleme olayında Hozat Kaymakamı'nın talimatı olduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddialar hakkında bakanlığınızca herhangi bir soruşturma başlatılmıştır?

Toplumda fişleme yapıldığı konusundaki yaygın kanaat karşısında bu tür işlemler için ne tür önlemler alınmış veya alınacaktır?

Fişleme olayının özellikle Tunceli'de ve bu kadar yoğun bir şekilde gerçekleşmesinin sebepleri nelerdir?

Bu skandala imza atanlarda her zamanki gibi sizin tabirinizle 'çoluk çocuk' grubu tarafından mı yapılmıştır?

İlçe halkının gencinden yaşlısına, esnafından kamu kurumunda çalışanına kadar bir şablona bağlı kalınarak potansiyel 'suçlu' ilan edilme gerekçesi nedir?

Emniyet Müdürü tarafından da açıkça kabul edilen bu olay karşısında fişlemeyi gerçekleştiren kişiler hakkında idari ve cezai takibat başlatılacak mıdır?

Bu veya başkaca fişleme işlemleri ile ilgili herhangi bir talimatınız bulunmakta mıdır?

Ülkemizde son 10 yıl fişleme çalışmaları yapılmış mıdır? Yapılmış ise bu fişlemelerin illere göre dağılımı nedir? Ne tür gerekçe ve lüzum göz önünde bulundurularak yapılmıştır?

Türkiye'de yaşanan ağır insan hakları ihlallerinin hiç birinde gerçekleştiremediğiniz gibi bu olayda da sorumluluğunuz bulunmadığı düşüncesiyle istifa etmekten kaçacak mısınız?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler