Fitch Türkiye’den çıktı

Türkiye’de 75’ten fazla kuruluşu değerlendiren Fitch, ülkeden çıkma kararı aldı.

Yayınlanma: 19.01.2018 - 22:42
Abone Ol google-news

Türkiye’ye yönelik değerlendirme ve verdiği notları beğenmediği zaman zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerinin hedefi haline gelen Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings İstanbul ofisi kapatma kararı aldı. Kurum tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’deki kuruluş ve işlemlerin derecelendirilmesinin mevcut ofis ağı üzerinden devam edeceği belirtildi. Fitch Türkiye’de 75’ten fazla kuruluşu derecelendiriyor.

New York merkezli kurumun kapatma kararına ilişkin Levent’teki ofisten bir açıklama yapılmazken, ofis yöneticisinin hafta İstanbul’a geleceği, ayrıntılı bilginin de kendisinden alınabileceği aktarıldı.

İş sürecek

Tasfiye kararı alan Fitch Ratings Finansal Derecelendirme Hizmetleri’nde yapılan açıklamada, “Karar, Fitch’in faaliyet gösterdiği her coğrafi bölgede optimum bir ofis ağı oluşturma ve yeterli düzeyde kaynak sağlama isteğini yansıtıyor. Fitch, Türkiye ve Türkiye pazarındaki derecelendirme kullanıcıları konusundaki güçlü kararlılığını sürdürüyor. Fitch’in Türkiye’deki işleri ve kapsamı değişmedi. Fitch mevcut Türk firmalarını ve işlemlerini halihazırda faaliyet gösteren ofis ağı üzerinden kapsamayı sürdürecek” ifadelerine yer verildi.

Dünya çapında 47 ofisi bulunan Fitch’in gelişen ekonomilerdeki ofis sayısı 22.

Karar günü

Bu arada kuruluşun açıklanması beklenen Türkiye değerlendirmesinde, “BB+” olan kredi notu ve “durağan” olan not görünümünde değişikliğe gitmesi beklenmiyor.

Patinaj yapıyor

Daha önce de kurumu eleştiren Erdoğan, kredi derecelendirme kuruluşları için dün katıldığı bir toplantıda, bu kurumların patinaj yaptıklarını söyledi. “Bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının hâlâ ideolojik yaklaşımlarından kurtulabilmiş değiliz” diyen Erdoğan, söz konusu kurumların yine o ideolojik yaklaşımlarına devam ettiğini belirterek, “Hâlâ Türkiye’nin bu noktada istikrar ve güven vermediğini söyleyecek kadar ideolojik yaklaşım içerisinde maalesef patinaj yapıyorlar. Bunlara ya bu işi öğreteceğiz, ya bu işi öğreteceğiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler