Flormar’da ilk zafer

Flormar’da “performans düşüklüğü” gerekçesiyle işten çıkarılan 29 yaşındaki Serdar Yıldırım işe iade davasını kazandı.

Yayınlanma: 06.10.2018 - 12:21
Abone Ol google-news

Gebze Sanayi Bölgesi’nde bulunan Flormar fabrikasında çalışırken Petrol-İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan ve 145 gündür işlerine dönebilmek için direnen yüzlerce işçiye umut olabilecek bir haber geldi. 

Performans düşüklüğü gerekçe gösterilerek iş akdi geçen yıl feshedilen Serdar Yıldırım’ın Flormar’a açtığı işe iade davası dün sonuçlandı. Mahkeme, Yıldırım’ın işten çıkarılma gerekçesini haksız bularak işe iade edilmesine karar verdi. 

Fabrikada üretimdeki depolardan sorumlu olarak 5,5 yıldır çalışırken 20 Kasım 2017’de işine son verilen Yıldırım, işten çıkarılma sürecini şöyle anlattı:

“17 Kasım’da üretim müdürü beni çağırdı. ‘Serdar hata yapmışsın, yanlış barkod basmışsın. Bu tutanağın, bunu hemen imzala ver bana’ dedi. Ben de önce imzalamadım, 2 gün sonra tutanak tekrar önüme gelince ‘hatalardan ben meshul değilim’ notunu düşerek imzaladım. Ben bana yönlendirilen bütün suçlamaların delillerini topladım, hepsi gece vardiyasında olmuş. Daha sonra iş akdimin fesih edildiğini söylediler. İşten çıkarıldıktan kısa bir süre sonra da davamı açtım.” 

Yıldırım, işe iade davasını kazanmasına ilişkin ise, “Patronu patron yapan işçilerdir. İşçiler birlik olmalı” ifadelerini kullandı. 

Flormar’da sendikaya üye oldukları için işten çıkarılan ve 145 gündür fabrika önünde direnişlerini sürdüren çoğu kadın, 132 işçinin işlerine dönebilmek için açtıkları dava süreci ise devam ediyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler