Flört şiddetine karşı hukuki destek

40tilki Kadın İnisiyatifi, kadınlara ücretsiz danışmanlık yapıyor.

Yayınlanma: 04.08.2017 - 20:04
Abone Ol google-news

Sosyal Projeler ve STK Yönetimi programında yüksek lisans öğrencisi 5 kadın tarafından kurulan 40tilki Kadın İnisiyatifi, flört şiddetine maruz kalan kadınlara ücretsiz hukuki destek veriyor. İnisiyatif adına gazetemize konuşan Deniz Deren Önen, “Flörtün bile zar zor konuşulduğu ülkemizde flört şiddetinden bahsetmek ve bu konu ile ilgili yardım almak hayli zor. Kişinin flört şiddetine uğradığı zaman ne yapabileceği ile ilgili danışmanlık veriyoruz temel olarak. Yani gönüllü avukatımız bu konudaki soruları yanıtlıyor.

Eğer kişi hukuki yola başvurmak isterse ve ayrıca talep ederse avukatımız kendisine yardımcı oluyor ya da başka bir avukata yönlendiriyor” dedi. Geçen yıl aktif çalışmalara başlayan 40tilki Kadın İnisiyatifi’ni Bilgi Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencisi Deniz Deren Önen, Meltem Özkan, Melda Kahraman, Birnur Eyolcu Kafalı ve Yaprak Yurtseven kurdu. Bu program sayesinde birbirlerini tanıma fırsatı bulan kadınlar sivil alanda aktif olarak yer alarak çalışmalar yapmaya başladı. Bunlardan bir tanesi de, “Sen dur demedikçe o durmayacak” projeleri oldu. Projeleri kapsamında flört şiddetine maruz kalan kadınlara ücretsiz hukuki destek verdiklerini dile getiren Önen, “Yaşadığınız flört şiddeti karşısında susmak zorunda değilsiniz.

Bu şiddetin karşısında yalnız değilsiniz. Mücadelenizde biz de yanınızdayız. Bu amaçla ücretsiz hukuki desteğimizi başlatmış bulunuyoruz. İlgilenen ve başvurmak isteyenler [email protected] mail adresimizden bizimle iletişime geçebilirler” diye konuştu. Flört şiddeti ile ilgili yapılmış bazı çalışmaları Türkçeleştirip takipçileriyle paylaştıklarını belirten Önen, “7 Temmuz’da hukuki destek duyurumuzu paylaştık. Birkaç kişiden bu konu ile ilgili mail aldık ve bu kişileri gönüllü avukatımıza yönlendirdik. Henüz çok yeni tabii ki. Ama 23 günde 5 tane hukuki danışmanlık desteğimiz olmuş. Üniversiteler ile ortaklık kurmak ve üniversitelerde flört şiddeti ile ilgili atölyeler gerçekleştirmek istiyoruz. Bununla ilgili bir proje yazmaya başlayacağız. Daha uzun dönem hedefi olarak da akademik literatüre katkıda bulunmak hayalimiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler