Ford'dan teşvik paketi

ABD'li otomotiv üreticisi Ford, çalışan işçi sayısını azaltmak için ABD'de saatlik çalışan 41 bin kişinin tamamına teşvik paketleri önerdi.

Yayınlanma: 22.12.2009 - 10:27
Abone Ol google-news

Ford sözcüsü Mark Truby, şirketin, mevcut satış seviyelerinde araç üretmek için ihtiyacı olandan daha fazla çalışanı bulunduğunu açıkladı. Şirketin en az bir yıl çalışmış olanlara yönelik hazırladığı teşvik paketi, 50 bin dolar nakit para ve bir Ford araç almak için 25 bin dolar tutarında çek ya da bunu yerine fazladan 20 bin dolar nakit parayı içeriyor.

Emekliliğe hak kazanmış çalışanlar teşvik paketinden yararlanabilecek ancak, emeklilikten önce 18 ay beklemek zorunda kalacaklar.

Emeklilik paketleri usta işçiler için 40 bin dolar ve usta olmayan işçiler için ise 20 bin dolar öneriyor.

Ford'da kaç işçinin bu paketlerden yararlanacağı bilinmiyor. İşçilerin şirketin önerisini değerlendirmek için 22 Ocak'a kadar süresi bulunuyor.

Bu yıl başında şirkette çalışan 1000 işçi bu paketlerden yararlanmıştı. Ford, pazar payının artması ve başarılı maliyetleri azaltma programından ötürü Temmuz-Eylül döneminde 1 milyar dolar kar ettiğini açıklamıştı.

ABD'de bu yılın başında 89 bin kişiye istihdam sağlayan Ford'da bu rakam teşvik paketleri ve işten çıkarmalarla 80 bin 200'e gerilemiş bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler