Forumda ‘Körfez’ hüsranı

YÖK’ün yüzünü İslam dünyasına döndüğü foruma da Katar krizi damga vurdu.

Yayınlanma: 30.07.2017 - 23:39
Abone Ol google-news

Katar krizi nedeniyle Körfez ülkeleriyle Türkiye arasında baş gösteren gerginlik, eğitime de yansıdı. YÖK’ün İslam dünyasında yükseköğretim sistemleri ve üniversiteler arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Konferans için Ankara, önce Körfez ülkelerini davet etti ama listeye Katar’ı koymadı. Ancak bu davete karşın Körfez ülkelerinden yalnızca Bahreyn olumlu yanıt verince son aşamada Katar davet edildi. Katar’dan iki üniversite konferansa katıldı.

“İslam Dünyasının Yükseköğretim Alanını Oluşturmak” temalı “İslam Ülkeleri Rektörleri Forumu” Türkiye için yine hayalkırıklığı yarattı. Toplantıya 37 ülke katılımcı gönderirken, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Arap Ligi, Körfez İşbirliği Konseyi’ne üye olan ülkelerin birçoğu bu davete katılmadı. Öte yandan çok sayıda ülkenin İİT’de gözlemcilik statüsüne bile karşı çıktığı Sırbistan ve Hindistan gibi ülkeler konferansa katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen konferansa Türkiye’den onlarca rektör katılırken, yurtdışından gelenler şöyle oldu: KKTC, Uganda, Pakistan, Filistin, Filipinler, Katar, Sırbistan, Somali, Sudan, Tunus, Iran, Irak, Ürdün, Kazakistan, Kosova, Kırgızistan, Lübnan, Makedonya, Malezya, Mali, Fas, Nijer, Pakistan, Afganistan, Arnavutluk, Cezayir, Azerbaycan, Bahreyn, Bangladeş, Bosna Hersek, Bulgaristan, Çad, Cibuti, Gambiya, Hindistan, Endonezya, İran


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler