Fransa’da Notre-Dame Katedrali’nin yeniden inşası için asırlık meşe ağaçlarını kestiler

Fransa’da 2 yıl önce yanan Notre Dame Katedrali’nin kulesini ve çatısını yeniden inşa etmek için şimdiye kadar 200 yıllık, 8 meşe ağacı kesildi.

Yayınlanma: 10.03.2021 - 12:58
Fransa’da Notre-Dame Katedrali’nin yeniden inşası için asırlık meşe ağaçlarını kestiler
Abone Ol google-news

Fransa’da Notre Dame Katedrali’nin restorasyon çalışmaları devam ederken, katedralin 2 yıl önceki yangında hasar gören kulesi ve çatısını yeniden inşasında kullanılacak asırlık olan bin meşe ağacının motorlu testere ile kesimine başlandı.

Şimdiye kadar yaklaşık 200 yıllık ve 7 ton ağırlığında 8 meşe ağacı kesildi.

Ağaç uzmanları, Berce eski kraliyet ormanında, 96 metrelik katedral kulesinin 19’uncu yüzyılda Eugene Viollet-le-Duç tarafından tasarlandığı gibi yeniden inşa edilmesi için asırlık meşe ağaçlarının kullanılacağını söyledi.

MACRON’A ÇÖZÜM MEKTUBU

Katedralin restorasyonu için asırlık meşelerin kesilmesi çevreye duyarlı kişilerin tepki göstermesine neden oldu. ABD’de yaşayan bir vatandaş, katedralin restorasyonu için asırlık ağaçların kesilmesi yerine teknoloji temelli bir çözüm bulunması için imza toplayarak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a göndermek üzere mektup yazdı.

Şu ana kadar 5 binden fazla imza toplanan mektupta, "Meşe ağacı, tüm ekosistemlerin desteklenmesi ve hayatta kalması için büyük öneme sahip. Tek bir meşe, binlerce kuş, böcek ve hayvan türü için yiyecek, barınak ve yaşam alanı sağlıyor. Bugün büyük ölçüde geliştirilmiş bilgi birikimi ve kaynaklarımızla Notre Dame’ın tarihini ve ayrıca meşelerin geleceğini korumak aynı anda mümkün. Fransa’nın yenilikçiliğe ve çevreye olan bağlılığını dünyaya göstermek ve 21'inci yüzyılda restorasyon için ekolojik fikirli bir model sunmak için Notre Dame’ı meşe ağaçlarından ve ağaçlara bağlı sayısız hayattan ödün vermeden yeniden inşa etmekten daha iyi bir fırsat olabilir mi? Lütfen tüm yaşamlar için uygun olacak bir alternatif restorasyonu çözümü bulun" ifadeleri yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler