Fransa'da sosyalistlerin adayı belli oldu

Fransa Sosyalist Partisi'nin cumhurbaşkanı adaylığı ön seçimlerini Benoit Hamon kazandı.

Yayınlanma: 30.01.2017 - 12:48
Abone Ol google-news

İki turlu ön seçimlerin son turunu, eski Başbakan Manuel Valls karşısında %58 oy oranı ile üstün gelen Benoit Hamon kazandı. Hamon, 23 Nisan 2017 tarihinde ilk turu yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerine Sosyalist Parti adayı olarak katılacak.

Sonuçların açıklanmasının ardından seçmenlerle bir araya gelen Hamon, Fransa sol kesimi bir araya getirmeye başladığını belirterek, "Bu akşam sol başını yukarı kaldırdı ve yüzünü geleceğe döndü. Ülkemizin modern ve yenilikçi bir sola ihtiyacı var. Tarihimizde yeni bir sayfa açmalıyız" diye konuştu.

Sosyalistlerin tarihte bir araya gelerek başarılı olduğuna dikkati çeken Hamon, eski Cumhurbaşkanı François Mitterand ve eski Başbakan Michel Rocard'ın solu bir araya getirerek siyasette başarılı olduklarını hatırlattı.

Ön seçimde ikinci olan eski Başbakan Manuel Valls ise sol seçmenin seferberlik içinde ve uyanık olmaya devam etmesi gerektiğini söyledi.

POPÜLİZM TEHLİKESİNE İŞARET ETTİ

Dünya siyasetinde yükselen popülizm tehlikesine işaret eden Valls, "Popülizmin yükselişi ve Donald Trump'a verilen bir Amerika ile karşı karşıyayız. Marine Le Pen'in Fransa'nın yüzü olmasını ve François Fillon'un sosyal modelimizi bozmasını reddediyoruz. Bu konuda endişemi saklamıyorum. Sağda olduğu gibi solda da siyasi çözülmeye neden olan mikroplar var" ifadesini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler