Fransa'dan Dündar ve Gül’e şeref madalyası

Tutuklu Dündar ve Gül’ün adına ödülü Dilek Dündar ve oğlu Ege Dündar aldı.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 21:39
Abone Ol google-news

Fransa’nın Strazburg Belediyesi, Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara TemsilcisiErdem Gül’e “Kent Şeref Madalyası” verdi. Belediyenin şeref salonunda düzenlenen törende tutuklu gazeteciler adına madalyayı Dündar’ın eşi Dilek Dündar aldı. Törene Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin yanı sıra Dündar’ın oğlu Ege Dündar, gazeteciler Ayşenur Arslan, Nilgün Cerrahoğlu, Zülfü Livaneli ve Merdan Yanardağ ile yönetmen Mustafa Altıoklar katıldı.

Törende Strazburg Belediye Başkan Yardımcısı Navvel Rafik Elitrini, Cumhuriyet gazetesine yapılan baskıları kınayarak, Dündar ve Gül’ün bir an önce özgürlüklerine kavuşması gerektiğini belirtti.

Elitrini,“15 gündür tutuklu olan Dündar ve Gül, mesleklerinin gereğini yaptıkları için cezalandırılıyorlar. Bu iki gazeteci şimdi şehrimizin en şerefli insanları arasına katılıyorlar. Can ve Erdem’e şerefli iki hemşehrimiz oldukları için ülkem ve şehrim adına minnettarlığını sunuyorum” dedi. Dündar ve Gül’e verilen şeref madalyalarını almak için sahneye oğlu Ege ile birlikte çıkan Dilek Dündar, kendilerini yalnız bırakmayan tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, eşinin ve Gül’ün özgürlüklerine kavuşmasını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler