Fransa'dan İran'a 'yaptırım' mesajı

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Pekin'de görüştüğü Çin Devlet Başkanı Hu Cintao'ya, İran'ın nükleer programı konusunda yapıcı diyalog içinde olmadığını ifade ederek, Tahran'a yaptırımların zamanının yaklaştığını söyledi.

Yayınlanma: 28.04.2010 - 13:15
Abone Ol google-news

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Çin Devlet Başkanı Hu Cintao ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, "Çin'in, diyaloğa her türlü fırsatın tanınması umudunu Fransa'nın anladığını" ifade ederek, "asıl meselenin, yapıcı diyaloğun olmadığı hangi noktada, yapıcı diyaloğu güçlendirmek için yaptırımlara yönelmek gerektiğinin değerlendirilmesi olduğunu" kaydetti.

"Herkesin bu anın yaklaştığından emin olduğunu" söyleyen Sarkozy, Hu'ya, İran'ın nükleer silahlanma ilerleyişinin dünyanın istikrarına zarar verebileceğini ifade ettiğini anlattı.
Basın toplantısında Hu da Sarkozy de gazetecilerden soru kabul etmedi.

Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy, eşi Carla Bruni-Sarkozy ile üç günlük Çin ziyaretine bugün başladı.

BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesinden Fransa, ABD ve İngiltere, nükleer programının silah yapımında da kullanılabilecek önemli bir bölümünü durdurmaması nedeniyle İran'a yönelik yeni BM yaptırımları uygulanması için bastırıyor.

Güvenlik Konseyi'nin diğer daimi üyeleri olan Çin ile Rusya ise İran'a yönelik yeni yaptırımları desteklemiyor.

Nükleer silah elde etmeye çalıştığı iddialarını reddeden İran, programının sadece nükleer enerji sağlamak amacını taşıdığını kaydediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler