G-20 Çalışma ve İstihdam Bakanları Toplantısı

Başkent Washington'da düzenlenen G-20 ülkelerinin çalışma ve istihdam bakanları toplantısının bugünkü bölümünde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, diğer ülkelerin bakanlarına bant kaydından seslenecek.

Yayınlanma: 21.04.2010 - 14:13
Abone Ol google-news

Toplantıya TBMM'deki Anayasa değişikliği görüşmeleri nedeniyle katılamayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, ''Kriz Sonrası Ekonomi İçin İş Gücünün Hazırlanması'' başlıklı oturumda, sunuşunu banttan yapacak. Dinçer, sunuşunda, Türkiye'nin iş gücü piyasası ve mesleki eğitimle ilgili çalışmaları konusunda bilgiler verecek. G-20 ülkelerinin çalışma bakanları toplantısında, küresel ekonominin yüzde 85'ini oluşturan ülkelerin bakanları ve üst düzey yetkilileri, toplantıda, küresel ekonomik krizin dünya genelindeki istihdamı nasıl etkilediği konusunu masaya yatıracak, deneyim ve politikaları karşılaştıracak ve kaliteli iş alanlarının küresel ekonomik canlanmanın tam ortasına konulması yönünde tavsiyeler üzerinde uzlaşacak.

Kaliteli işlerin yaratılmasıyla sosyal güvenlik ağlarının geliştirilmesi ve korunması için en etkin stratejilerin tanımlanacağı toplantıda, iş alanlarının kalitesinin geliştirilmesi ve geleceğin iş alanları için iş gücünün hazırlanması konusunda başka nelerin yapılabileceği konusu tartışılacak. Toplantı, ülkelerin iş gücü kriziyle mücadele etmek için ele alması gereken tedbirlere dair tavsiyeler dizisi hazırlamayı ve gelecekteki işbirliği ve tartışmaların temelini inşa etmek amacıyla, G-20 ülkelerinin karşılaştığı iş gücü pazarı koşulları ve zorluklar konusunda bakanlar arasında bir anlayışın geliştirilmesini amaçlıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler