"Gariban çocuklarını savaşa gönderecekler"

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Çocuklarına paralı askerlik yaptıranlar,gariban çocuklarını savaşa gönderecek bize gelip bilgi vermeyecek, bunu kabul etmiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 18.04.2012 - 14:59
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Meral Akşener başkanlığında toplandı. Genel Kurul'da, CHP'nin, Suriye'de meydana gelen olaylarla ilgili genel görüşme önerisi kabul edilmedi.

Ortak deklarasyon önerisi


CHP'nin grup önerisi üzerine konuşan CHP Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu, "CHP olarak yüce Meclisimizde temsil edilen bütün siyasi partilerin imzalayacağı bir ortak deklarasyon önerisi hazırlamış ve Sayın Meclis Başkanımızın talimatlarıyla gruplara iletmiştik" dedi. Ortak deklarasyon önerisini okuyan Loğoğlu, "'Yurtta sulh, cihanda sulh' ülküsüne bağlı Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak; bölgemizde yeni bir savaşa yol açacağı için Suriye'ye dışarıdan müdahale edilmesine karşıdır. Böyle bir girişim, Suriye'ye barış getirmeyecektir, tam aksine, çatışmaları derinleştirip uzatacak ve daha fazla can kaybına yol açacaktır. Savaş, Türkiye'ye ve bölgeye felaket getirecektir" dedi.

"Bu ortak deklarasyonla halkımızın kaygılarının gidermesi ve dünya kamuoyuna net bir mesaj vermesi ülkemizin yüksek çıkarlarının gereğidir" diyen Loğoğlu, "Bu mümkün olmayacaksa genel görüşme talebimizin kabul edilerek o görüşme neticesinde bir bildiri kabul etmemizin halkımız karşısında bir borcumuz olduğunu değerlendiriyoruz" dedi.

CHP'li İnce: Memleket savaşa girecek mi?

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, "Bizim talebimiz şu; hükümetin gelip bilgi verilmesi, hükümet bunu yapmıyor, genel görüşme açtırmak istiyoruz, bunu da yapmıyor. Meclis devre dışı kalmış yani çocuklarımız askere gidecek mi, memleket savaşa girecek mi, çocuklarımız Suriye'ye gidecek mi askerler, TSK yurtdışına çıkacak mı, yabancı silahlı kuvvetler Türkiye'ye gelecek mi? Bütün bunlar Meclis'in işidir, Meclis'te bunlar görüşülmüyor. Dışişleri Bakanı gelsin buraya bilgi versin, bir parmak işaretiyle gidip fotoğraf çektiriyor ama TBMM'nin talebine uyarak gelip bize burada bilgi vermiyor" dedi.

"Çocuklarına paralı askerlik yaptıranlar, çocuklarına bedelli askerlik yaptıranlar..."


"Meclis'in bildiri yayınlanmasından daha doğal ne olabilir" diye soran İnce, şöyle devam etti:
"Hesap verilmeli, eğer önemliyse konu kapalı oturum yapılmalıdır.
Biz burada figüran değiliz, çocuklarına paralı askerlik yaptıranlar, çocuklarına bedelli askerlik yaptıranlar, çürük raporu alanlar bu memleketin gariban çocuklarını savaşa gönderecek bize gelip bilgi vermeyecek bunu kabul etmiyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon