Gazeteci yazar Ömer Lütfi Mete hayatını kaybetti
Araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete yaşamını yitirdi. Geçirdiği kalp krizinin ardından sağlığı bozulan ve bir süredir tedavi gören gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete İstanbul'daki evinde vefat etti.
Sakarya'da geçen yıl geçirdiği kalp krizinin ardından İstanbul'daki evinde tedavisi sürerken bugün yaşamını yitiren araştırmacı, gazeteci-yazar Ömer Lütfi Mete iyileşince kitap yazmak istiyordu.
Ömer Lütfi Mete'nin eşi Leyla Mete, eşinin sağlık kontrollerinin düzenli olarak devam ettiğini, kalp krizi dolayısıyla beyninin oksijensiz kaldığını ve uzun süre uyutulması nedeniyle de zaman zaman unutkanlık yaşadığını dile getirmişti.
Leyla Mete, ''Eşimin sağlık durumu eskiye göre çok iyi. Doktorlar çok iyi bir gidiş olduğunu söylüyor. Ara sıra sorunlar çıksa da kontroller çok iyi gidiyor. Eşimde hastalık nedeniyle halsizlikler de oluyor. Bazen morali bozuluyor ama bizler psikolojik olarak ona destek oluyoruz'' demişti.
Dostlarının da eşini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Leyla Mete, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin eşini çok mutlu ettiğini kaydetmişti. Leyla Mete, eşinin, dostlarının ziyaretleriyle moral bulduğunu da ifade ederek, ''Günlük yaşamda eşim kitap okumaya devam ediyor. Zaten iyileştiğinde yapmak istediği ilk şey kitap yazmak. Çünkü en büyük ideali kitap... Hastalığı öncesinde bir kitap üzerinde çalışıyordu. Şu an köşe yazısı da yazamıyor'' diye konuşmuştu.
Ömer Lütfi Mete'nin, ailesine çok düşkün olduğunu, çocuklarının da babalarına destek verdiğini vurgulayan Leyla Mete, eşinin çok yoğun iş temposu nedeniyle bedeninin yorgun düştüğünü, hastalığı bu nedenle yaşamış olabileceğini söylemişti. Mete, hastalığı yüzünden eşinin iş yaşamından uzak kaldığını ve çalışmayı özlediğini belirterek, doktorların tam olarak sağlığına ne zaman kavuşacağı yönünde bilgi vermediğini ancak büyük bir iyileşme ivmesi sağladıklarını anlatmıştı.
Eşinin ayrıca Kurtlar Vadisi konsept danışmanlığı yaptığını ve diziyi de büyük bir ilgiyle izlediğini kaydeden Mete, dizi oyuncularının da sürekli eşini ziyaret ettiklerini belirtmişti.
Ömer Lütfi Mete'nin özgeçmişi
1950'de Rize'de dünyaya gelen Ömer Lütfi Mete, 1970 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Mete, 1971 yılında önce matbaa çıraklığı yaptı, daha sonra gazeteciliğe geçti.
1972'de İktisat Fakültesinden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsünü bitiren, kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulu'nda edebiyat öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalışan Mete, Babıali'de Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak, Ayyıldız, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak çalıştı.
Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve şiirleri yayımlanan Mete'nin, Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (köşe yazılarından seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tüneli, İtfaiye Yanıyor (kara mizah) eserleri bulunuyor.
Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, T.H.E İmam sinema filmi senaryolarını yazan Mete'nin, Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet Bedevi televizyon filmi, Bizimev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat Bağları, AGA, Çanakkale Destanı (Belgesel Drama) televizyon dizisi senaryolarında imzası var.
Mete'nin, kitapları arasında Prof. Dr. Mahir Kaynak ile kaleme aldığı ''Erdoğan Operasyonu'', ''Basılı Yakıt'', ''Allahsız Müslümanlık'' isimli eserler de bulunuyor.
En Çok Okunan Haberler
- Korgeneral Pekin'den çarpıcı yorum
- Colani’nin arabası
- Köfteci Yusuf'tan gıda skandalı sonrası yeni hamle
- Suriye'yi nasıl terk ettiğinin ayrıntıları ortaya çıktı!
- Petlas Yönetim Kurulu Üyesi Özcan, uçakta olay çıkardı
- Komutanları olumsuz görüş vermedi, görevlerinden oldu
- 148 bin metrekarelik alan daha!
- Petlas'tan o yönetici hakkında açıklama
- '100 yılda bir görülebilecek akımın başlangıcındayız'
- Milletvekilleri Genel Kurulu terk etti!