Gazetelerde Bugün

Anayasa Mahkemesi'nin Demokratik Toplum Partisi'ni (DTP) oybirliğiyle kapatma kararı gündeme damgasını vurdu. Tüm gazeteler haberi manşetten verdi.

Yayınlanma: 12.12.2009 - 07:49
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

DTP kapatıldı

Karar oybirliğiyle Anayasa Mahkemesi, DTP davasını 2 yıl sonra karara bağladı. Partinin “eylemlerini ve terör örgütüyle bağlantısını” değerlendiren mahkeme “devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı nitelikteki fiillerin işlendiği bir odak haline geldiği” gerekçesiyle DTP’nin oybirliğiyle kapatılmasına karar verdi.


HÜRRİYET

DTP kapatıldı

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "Demokrtaik Toplum Partisi'nin terör örgütüyle olan eylemleri de değerlendirldiğinde devletin bütünlüğüne yönelik bir odak haline geldiğini anlaşıldığından" kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.


MİLLİYET

Kapatıldı

Anayasa Mahkemesi terör örgütüyle bağlantılı gördüğü DTP'yi 'oybirliği'yle kapattı. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk dahil 37 isme yasak geldi.


VATAN

Sine-i Millet yok yeni partiyle devam

Anayasa Mahkemesi DTP'yi oybirliğiyle kapattı. "Meclis'i terk ederiz" diyen DTP karar değiştirdi, yeni parti kuruyor.


RADİKAL

Bu karar neyi çözecek?

Anayasa Mahkemesi DTP'yi bölücü eylemlerin odağı olmaktan temelli kapattı. Türk ve Tuğluk dahil 37 kişiye siyasi yasak  geldi.


AKŞAM

Oybirliğiyle kapanım

DTP davasında jet karar. Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesi oybirliğiyle DTP'yi kapattı. Partinin ılımlı isimleri Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'a siyaset yasağı geldi. TBMM'de artık 3 siyasi parti var.


SÖZCÜ

DTP'nin kepengi kapatıldı

Gerekçe: Devletin böünmez bütünlüğü aleyhine eylemlerin odağı haline gelmesi


HABERTÜRK

Ve DTP de kapatıldı

Bu çizgideki 5'inci parti olan DTP, Anayasa Mahkemesi'nce oybirliğiyle kapatıldı.


SABAH

Güvercine yasak Şahine özgürlük

Anayasa Mahkemesi kapatma kararında DTP'nin iki eş başkanından ılımlı olan Ahmet Türk'ü cezalandırdı, sertlik yanlısı Emine Ayna'ya dokunulmadı.


POSTA

DTP terörün odağı

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen DTP, Anayasa Mahkemesi'nin 11 üyesinin oybirliğiyle kapatıldı.


BİRGÜN

Barışa kapatma darbesi

Anayasa Mahkemesi, Demokrtaik Toplum Partisi'nin temelli kapatılmasına karar verdi. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilllikleri düşürüldü. 37 DTP'liye 5 yıl siyaset yasağı geldi.


TERCÜMAN

Kapatıldılar, yasaklandılar

Anayasa Mahkemesi PKK'ya bir türlü "Terör Örgütü" diyemeyen ve her fırsatta sahip çıkan DTP'yi kapattı.


YENİ ŞAFAK

İstedikleri oldu

Demokratik açılımı baltalamak isteyen odaklarla bu süreci kaosa çevirmek isteyen DTP amacına ulaştı. Son yılların en büyük demokrasi sınavını veren Anayasa Mahkemesi oybirliğiyle DTP'yi kapattı.


ZAMAN

DTP kapatıldı gerekçe terör

Anayasa Mahkemesi DTP'yi oybirliğiyle kapattı. Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un milletvekilllikleri düşürülürken 37 DTP'liye 5 yıl siyaset yasağı geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler