Gazetelerde Bugün

Türkiye'nin gündemindeki Seferberlik Bölge Başkanlığı'ndaki arama yurtdışında da yankı buldu. İngiliz Daily Telegraph gazetesinin bu konudaki tespitlerine yer veren Cumhuriyet, 'AKP, ordunun kanadını kırıyor' manşetiyle okurlarıyla buluştu.

Yayınlanma: 30.12.2009 - 07:47
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘AKP, ordunun kanadını kırıyor’

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, silahlı kuvvetlerde yapılan aramanın nedeninin hâlâ belli olmadığına işaret ederek Bu hareket, hükümetin ordunun kanatlarını kırma çabalarında dönüm noktası olabilirdiye yazdı. “Ordunun yatak odasına baskın” şeklinde yorumlanan aramalara kuşkuyla bakıldığı vurgulandı.

 

HÜRRİYET

5'i savcıdan 8'i serbest

Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda gözaltına alınan 8 askerden 5'ini savcı serbest bıraktı. Tutuklanması istenen iki albay ile binbaşı mahkemeden serbest kaldı.

 

MİLLİYET

CHP'li Tekin'e 2.5 yıl hapis

Yerel seçimde yıldızı parlayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, belediyenin yıkılmasını istediği sinemaya ruhsat verince 'resmi evrakta sahtecilik'ten ceza aldı.

 

RADİKAL

Çok önemli üç ayrıntı

1) Subaylar bir aydan fazladır Arınç'ın evinin etrafındaydı 2) Bilgisayarlarında kuşkulu kayıtlara rastlandı 3) Daha ilk gece tüm STK çalışanları için dinleme/izleme kararı alındı.

 

AKŞAM

Gece yasasından gece baskınına

Hukukçulara göre, 6 ay önce 250. maddesinde 'tek kelimelik' değişiklik yapılmasaydı 'kozmik oda' baskını tartışmalı hale gelecek, 8 askerin sivil mahkemede yargılanması zorlaşacaktı.

 

SÖZCÜ

Fakirlik öldürdü

Doğalgaz pahalı diye soba yakan anne, 3 aylık kızıyla can verdi.


HABERTÜRK

Ayakta 4.5 saat

Arınç'a suikast iddiasıyla gözaltına alınan 8 asker dün savcıya ifade verdi. Albay Erkan Y.B'nin sorgusunu Habertürk görüntüledi.

 

SABAH

'Ona yaşamayı öğretemedim'

Boğaz Köprüsü'nden atlayarak canına kıyan gencin babası oğluna bu sözlerle veda etti.

 

POSTA

Kozmik koruma

Bülent Arınç'a suikast iddiaları üzerine Seferberlik ve Tetkik Ankara Bölge Başkanlığı'nın kozmik odalarında yapılan aramadan sonra gözaltına alınan 8 askerden 3'ü dün tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi.


BİRGÜN

Yakalayan emri

Eski DTP milletvekillerinden Aysel Tuğluk'un ardından Ahmet Türk ve Selahattin Demirtaş hakkında da 'gördükleri yerde yakalama' kararı çıkarıldı.

 

TERCÜMAN

Halk perişan dönün bir bakın

CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, en çok 'Ne olacak bu halimiz' sorusuyla karşılaştığını belirtti.

 

YENİ ŞAFAK

DİSK katiliyle karıştırdılar

Çukurambar'da yakalanan iki subaya ait Seferberlik Tetkik Kurulu'ndaki bilgisayarların Killdisk (Disk katili) adlı program ve karıştırma yöntemiyle 'temizlendiği' öne sürüldü.

 

ZAMAN

Dokuz saatlik sorgudan tutuklama talebi çıktı

Devletin zirvesine yönelik suikast ve izleme faaliyetleriyle ilgili savılıkta 9 saat sorgulanan Özel Kuvvetler'de görevli 2 albay ve bir binbaşı tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler