Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, AKP hükümetinin kısa dönemde almayı hedeflediği oy uğruna yasalaştırdığı Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık alanında Türkiye'yi ciddi bir krize sokacağı haberini manşetten verirken, Vatan Gazetesi, Kanal 7'nin kuruluşunda camilerdeki 'cihat kanalı' vaazlarına, faizsiz kazanç vaatlerine kanıp hisse senedi alanların, şimdi tek tek dava açmaya başladığı haberine birinci sayfada yer verdi.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 07:57
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Sağlıkta Tehlike

İstanbul Tabip Odası Başkanı Özdemir Aktan, AKP hükümetinin kısa dönemde almayı hedeflediği oy uğruna yasalaştırdığı Sağlıkta Dönüşüm Programının, ABD gibi ülkelerde bile uygulanamaz hale geldiğine dikkat çekti. Aktan, Türkiyeyi sağlık alanında çok daha ciddi bir krizin beklediğini belirterek, sistemin önümüzdeki birkaç yıl içerisinde çökeceğini ileri sürdü. Aktan programın, sağlık sektörünü kartellerin eline emanet ettiğini ifade etti.

Programa göre herkesin prim ödemesi gerektiğini söyleyen Aktan, Türkiyede bunun mümkün olmadığını belirtti. Aktan, prim ödemelerinde yaşanacak sorun nedeniyle Sosyal Güvenlik Kurumunda yeteri kadar para birikmeyeceğini vurguladı. Özel hastanelerin, masraflarının yüzde 30unu hastadan alabilmelerine olanak sağlandığını anımsatan Aktan, bu oranın yetersiz olduğunu ve gelecekte arttırılacağını öne sürdü.

 

 

HÜRRİYET

Boykotçu yazara zor sorular

"Bazı gazeteleri boykot farzdır" diye yazan Yeni Şafak Gazetesi'nin ilâhiyatçı yazarı Hayrettin Karaman'a bir okurundan, "Dini kullanıp rant sağlayanlar ne olcak hocam?" sorusu geldi.

 

 

MİLLİYET

'Yolsuzluğun partisi olmaz'

Deniz Baykal, CHP'li Çankaya Belediyesi'yle ilgili iddialar için "İnceliyoruz. Başkan ve Belediye Meclis üyelerinin ifadesi alınacak. Yolsuzluk yapan varsa bunun hesabını verecek" dedi.

 

 

RADİKAL

Dengir Bey alemi kör milleti sersem mi sanıyor?

Türkiye, siyasete güvenin artmasını sağlayacak hamleyi Fırat'tan bekliyor, Fırat ise canlı yayında gösterilen belgelerin 'hakkında kuşku yaratmadığı'nı öne sürerek istifa sözünü yerine getirmiyor.

 

 

TERCÜMAN

Fakir evinde zengin tatilde

9 günlük bayram tatilini fırsat bilen zenginlerin bir kısmı Dubai ve Afrika ülkelerine akın etti. Diğerleri Akdeniz ve Ege'yi tercih ederken, fakir vatandaş evden çıkamadı. Bayram tatili nedeniyle yaşanan canlılık turizmcileri sevindirdi.

 

 

AKŞAM

Nükleer kaçışın sırrı deprem mi?

Mersin Akkuyu nükleer santrali için 13 firmanın şartname alıp sadece birinin teklif vermesinde deprem korkusunun etkili olduğu öne sürüldü. Bölgede deprem analizi yapılmadığı ortaya çıktı.

 

 

POSTA

Eğitim şart

1300 nüfusuyla Türkiye'nin en küçük ilçelerinden biri olan Kastamonu Doğanyurt'ta sadece 1 müdür ve 2 öğretmenle eğitim veren lise, SÖZ-2 puan türünde 2007'de ÖSS birincisi olmuştu. Doğanyurt Lisesi bu eğitim-öğretim yılında adeta cezalandırıldı. Okulun artık 1 öğretmeni var. O da beden eğitimine giriyor.

 

 

VATAN

Kanal 7 vurgunu

Kanal 7'nin kuruluşunda camilerdeki 'cihat kanalı' vaazlarına, faizsiz kazanç vaatlerine kanıp hisse senedi alanlar, şimdi tek tek dava açmaya başladı. Kanal 7 vurgununu yargıya taşıyanlara son örnek, İstanbul'da Tolga Hatipoğlu adlı vatandaş oldu. Hatipoğlu, İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak Almanya'da yaşayan amcasının 1993'te 50 bin dolar karşılığı, Kanal 7'nin sahibi olan Yeni Dünya Yayıncılık'tan 250 adet hisse aldığını belirtti. Hatipoğlu, "Geçen 15 yılda ne tek kuruş kâr payı ödediler ne de yatırdığımız parayı geri verdiler" dedi. Kanal 7 yönetimi, her zaman olduğu gibi "Defterlerimizde böyle bir kayıt yok" diyerek kâr payı vaadiyle hisse senedi satışını inkâr etti. Oysa o dönemde Erbakan'ın sağ kolu Recai Kutan ve Kombassan'ın patronu Haşim Bayram, Almanya'da cami cami dolaşıp para toplamış, adeta tencere tava pazarlar gibi Kanal 7'nin hisse senetlerini satmıştı.

 

 

STAR

Kriz intiharı

ABD'deki mali kriz, şirketlerin ardından çalışanları da vurmaya başladı. İngiltere'de, yatırım şirketi Olivant Advisers'ın 3.5 milyon dolarlık malikanesiyle tanınan yöneticisi Kirk Stephenson hızlı tren raylarına atlayarak intihar etti.


 

SABAH

Hayvansevere 'gözdağı'

Belediye çalışanlarını AB'ye şikâyet eden Türkan Dağdelen'in evi basıldı. Muğla'da Hayvan Dostları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dağdelen'in evinin kapısını kıran kimliği belirsiz kişiler, yazışma klasörlerini çaldı. Bahçedeki kedi araçla ezilerek öldürüldü. Dağdelen'in barınakta baktığı köpek yavrusu da 1.5 ay önce araçla ezilmişti.

 

 

YENİ ŞAFAK

Bıçak belgesi Ergenekon'da

Üzeyir Garih cinayetinde kullanılan bıçağa ait kayıp üç rapor Ergenekon sanığı Ümit Sayın'ın ofisinde ele geçirildi. 118, 140 ve 154 no'lu belgelerde, cinayete ilişkin önemli ipuçları bulunuyor.

 

 

ZAMAN

Kaçak akaryakıt cezalarını 4 aydır niye kesmiyorsunuz?

Kaçak akaryakıt denetimlerinin sonuçlarını EPDK'ya bildiren Maliye, usulsüzlük tespit edilen dağtım şirketlerine ceza bekliyor. Ancak kurul 4 aydır, konuyu gündemine almadı. Bunun üzerine bakanlık, 'acil' kodlu yazıyla kurulu uyardı. Yapılan hesaplara göre verilecek cezalar, iki sene önce şirketlere kesilen 1,6 milyar YTL'yi geçiyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler