Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet 'Başkan da savcılara isyan etti' manşetiyle Ergenekon davasına bakan mahkeme başkanı Şengün'ün dinlenilmesine ve iddialara sert çıkışını okurlarına duyurdu. Hürriyet gazetesi ise 'Onlar emanetti dokundurtmam' başlığını kullandı.

Yayınlanma: 09.06.2010 - 06:08
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

Başkan da savcılara isyan etti


Hakkında dinleme kararı olmamasına karşın takibe takılan 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şengün, “kendisini etkilemeye çalıştığı” iddia edilen kadın avukatı tanıdığını, HSYK Başkanvekili Özbek ile eski Adalet Bakanı Oktay’la da görüştüğünü söyledi.


HÜRRİYET

Onlar emanetti dokundurtmam


Hürriyet'ta yayımlanan fotoğraflarda bir eliyle yaralı İsrail askerine sarılıp diğer eliyle gönüllülere "Durun" işareti yapan Murat Akinan Mavi Marmara gemisindeki o anları anlattı.

 

MİLLİYET

Ergenekon'da soğuk savaş


Savcılar son dalgada gözaltına alınanlara, Ergenekon Hakimi Şengün ile tutuklanan avukat Tülay Bekar'ın ilişkisini sordu. Şengün de "Asıl kurt içimizde" diyerek savcıları işaret etti.

 

VATAN

İlk oylama 9-2


Anayasa Mahkemesi, CHP'nin Anayasa paketiyle ilgili iptal başvurusunu kabul ederek, görüşmeyi kararlaştırdı. Gül'ün atadığı 2 üye karara karşı çıktı.



RADİKAL

CHP'ye Ergenekon fezlekesi


Erzurum savcılığının CHP'li Ersin ve Tınastepe hakkında Meclis'e yolladığı fezlekede üç suçlama yer alıyor: Ergenekon terör örgütüne yardım etmek, suç delillerini bozmak ve adil yargıyı etkileme girişimi.


AKŞAM

Teröre aganigi önlemi


PKK'nin Karadeniz'deki eylemleri, fındık hasadını da etkiledi. Provokasyondan korkan üreticiler, mevsimlik işçi rotasını Güneydoğu'dan Gürcistan'a çevirdi.


SÖZCÜ

Çırağan'dan çıksalardı liderleri sel alacaktı!


Asya Liderleri Zirvesi'nin yapıldığı İstanbul'da sel rezaleti yaşandı.


HABERTÜRK

En kritik hâkimin dinleme isyanı


Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Hâkimi'nin de dinlendiği ortaya çıktı. Hâkim isyan etti: Savaş açtılar, kurt içimizde.


SABAH

Putin'den söz


Mavi Marmara'ya saldırıyı Rusya, BM'ye götürecek.

 

POSTA

Al sana 'Kültür Başkenti'


'2010 Avrupa Kültür Başkenti' İstanbul dün yine sele teslim oldu. Mevsim normallerinde yaşanan yağmur sonrası Anadolu yakası darmadağın oldu.


 

BİRGÜN

Yetki tartışması


Anayasa Mahkemesi, Anayasa değişikliğinin iptali başvurusunu kabul etti. AKP, mahkeme esasa girerse 'yetki aşımı' olacağını savundu.

 

TERCÜMAN

Bu anlaşma donduracak


'Azerbaycan'la imzalanan, ancak miktarı açıklanmayan zam, vatandaşa şimdilik yansımasa da kışın ağır bir yük getirecek.'


YENİ ŞAFAK

Bağımsız yargı Seyfi'ye bağlı!


Ergenekon soruşturması kapsamında 'yargı etkilemek' suçundan gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın, çok sayıda savcı ve hakimin atanması için HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'e telkinde bulunduğu teknik takibe takıldı.

 

ZAMAN

Müdahale etmediği dava yok


Ergenekon'da gözaltına alınan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın telefon kayıtları, yargıya müdahalenin boyutlarını gözler önüne serdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler