Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet bugünkü manşetine '3 günde ne oldu' başlığıyla, CHP lideri Baykal'ın, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli genarellerin savcılıkta serbest bırakılmasını değerlendirdiği konuşmasını taşıdı. Sabah'ın manşetinde ise, Ergenekon'dan tutuklu emekli albay Göktaş'ın bürosundan çıkan kritik isimler ve görüntüler haberi yer aldı.

Yayınlanma: 14.01.2009 - 07:55
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

3 günde ne oldu


‘Frenle durduruldu’ CHP lideri Baykal, Genelkurmay Başkanı’nın son gözaltılar sırasındaki temaslarına değinerek, “3 gün sonra 3 general tahliye edildi, eski YÖK Başkanı bırakıldı. Olayın vites yükseltmeden ciddi bir frenle durdurulduğunu gördük” dedi. Ergenekon davasının kendi gözünde inandırıcılığını, hukukiliğini bir kez daha yitirdiğini vurgulayan Baykal “Sağlam kanıtlar var idiyse bu kişiler neden bırakıldı?” diye sordu.


HÜRRİYET

Sosyal ilişki ile bildirmiş


MİT'ten İbrahim Şahin'in "Aktütün saldırısında 20-25 gün önce MİT'teki tanıdığıma bildirdim" sözlerine muğlak açıklama: "Onu değil, sosyal bir ilişki üzerinden Güneydoğu'yu bildirdi"


MİLLİYET

İşte af yolunu açan kurul


Şahin'i Susurluk davasında aldığı 6 yıl hapis cezasından kurtaran 'sağlık sorunu sürekli' raporunu oybirliğiyle veren dönemin Adli Tıp Kurumu 3.İhtisas Kurulu'nun sabıkası kabarık.


RADİKAL

Genelkurmay'a sorular


Ergenekon'un TSK'yle bağlantısı denilen 'Karargahevleri'ni MİT 2005'te keşfetti. Teğmenler, yarbaylar, albaylar tutuklandı. Genelkurmay, 'Bir soruşturma var' dedi, ama arkası gelmedi.


AKŞAM

Öfke okulda


15 milyon öğrenci, 10 Kasım dışında ilk kez Gazze için saygı duruşu yaptı. Bakanlık genelgesi ile gerçekleşen uygulama eğitim camiasında tartışma yarattı...


POSTA

'3 günde ne değişti?'

CHP lideri Baykal, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan emekli genarellerin savcılıkta serbest bırakılmasını şöyle değerlendirdi: Generaller gözaltına alındı, Genelkurmay Başkanı ziyaretlere başladı. Generaller 3 gün sonra serbest bırakıldı. Ne değişti o 3 günde? Görülüyor ki Ergenekon ciddi bir frenle durduruldu."


VATAN

'Bunlar daha işin başı'

Erdoğan, çukurlardan çıkan silahlar için "Harbe mi gidiyoruz ya nedir bu?Bu ülkeye neler olmuş, neler oluyor kim bilir? Bunlar daha işin başı... Daha neler gelecek" dedi.


BİRGÜN

Aktütün itirafı


MİT, İbrahim Şahin ile "sosyal bir ilişki" içinde olduğunu açıkladı. MİT'in Şahin'le sosyal ilişkiyi kabul edip 'Aktütün'e saldırı olacağını Mit'e bildirdim' demesini kabul etmemesi ise soru işaretlerini gündeme getirdi.


SABAH

Derin fişleme


Ergenekon'dan tutuklu emekli albay Göktaş'ın bürosundan kritik isimlerle ilgili özle bilgiler ve görüntüler çıktı. İşte o notlar.


TERCÜMAN

Herkes hayret içinde


Ergenekon soruşturmasındaki şok gelişmeler, herkesi olduğu gibi Baykal'ı da hayrete düşürdü.


YENİ ŞAFAK

Ergenekon'la mücadele

Demokrasinin üzerindeki Ergenekon gölgesinin kaldırılmasını isteyen Bahçeli, çetelerle mücadelenin 'milli görev' olduğunu söyledi. MHP lideri, sandık dışından iktidar arayanları uyardı.


ZAMAN

Yarbay'ın bombaları Ümraniye'dekilerle aynı


Ergenekon soruşturması, son operasyonlarla birlikte yeni bir aşamaya geldi. Peş peşe ortaya çıkarılan cephanelikler terör örgütünün boyutlarını gözler önüne serdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler