Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, yasama, yürütme ve yargı organlarıyla yaptığı yemekli toplantıyı 'Yasaya uy mesajı' başlığı ile manşetinden gördü. Abdullah Gül'ün verdiği yemeği Hürriyet Gazetesi 'Kısa, öz, anlamlı' başlığıyla, Milliyet Gazetesi ise 'Ergenekon'a 'usul' ayarı' başlığıyla ilk sayfasından gördü.

Yayınlanma: 22.01.2009 - 07:33
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

‘Yasaya uy’ mesajı


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarıyla yaptığı yemekli toplantıda Ergenekon davasıyla oluşan gerilim ortamı değerlendirildi. Cumhurbaşkanlığı açıklamasında, demokrasinin derinleşmesinin, karşılaşılan sorunların aşılmasını kolaylaştıracağı belirtilirken “uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilmesinin Türkiye’yi daha da güçlü kılacağı” vurgulandı.

 

HÜRRİYET

Kısa, öz, anlamlı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün çağrısıyla yasama, yürütme ve yargı organlarının başkanlarının katıldığı Çankaya Zirvesi'nden herkes için şu mesaj çıktı: Hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine bağlı kalınsın, uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilsin.


MİLLİYET

Ergenekon'a 'usul' ayarı


Abdullah Gül'ün, TBMM Başkanı, Başbakan ve yüksek yargıyı buluşturduğu yemeğin gündemi 'adı telaffuz edilmese de' Ergenekon'du. Toplantıdan, "Usul yasalarına dikkat" uyarısı çıktı.

 

RADİKAL

Obama coşkusu

Obama'nın yemini, sadece demokrasinin zaferini kutlayan ABD'nin değil, dünyanın her yerinde yoğun ilgi gördü; ABD liderinin vaatleri coşku yarattı.



AKŞAM

Haftada bir yüz yüze


Başbakan-Genelkurmay Başkanı hattına hareket geliyor. Erdoğan-Başbuğ her hafta buluşup, güncel olayları değerlendirecek.

 

POSTA

Okula gidiş


Tekerlekli sandalyeye mahkum 12 yaşındaki Özge'nin okula gidip dönerken eve rahat girip çıkabilmesi için babası vinç yaptırdı. Özge balkona takılı vincin ucundaki kutuya tekerlekli sandalyesiyle binip aşağıyı iniyor, akşam da aynı şekilde evine dönüyor.

 

VATAN

Mirasyedi pozu


Özal'ın yüzde 45'le iktidar yaptığı ANAP'ı yüzde 5'e indiren Mesut Yılmaz 6 yıl sonra geldiği partide 'En başarılı lider' olarak karşılandı.

 

BİRGÜN

Köşk'ten yemekli 'balans ayarı'


Ordu-AKP ve yargı arasında gerginleşen ilişkilere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül el attı. Gül, bu çevreleri "ince ayar" yemeğinde bir araya getirdi.



SABAH

Demokrasi ve Hukuk sofrası


Gül ile yasama, yürütme ve yargı başkanlarının yemekli zirvesinden "usul yasalarına özen" çağrısı.

 

TERCÜMAN

Bu gidişin sonu kötü

Beyan edilip ödenmeyen vergi 21.9 milyar TL. Devletin kasası giderek boşalıyor. Bu işin sonu yüksek enflasyon.

 

YENİ ŞAFAK

Kemal Hoca 9 bin TL'yi geri ver


Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'a 'Ben ulusalcı değil, Amerikancıyım' diyen YÖK eski Başkanı Kemal Gürüz'ün 2002'de kendisine 'Amerikancı' diyen Prof. Tahir Hatipoğlu'ndan 9 bin TL tazminat aldığı ortaya çıktı.

 

ZAMAN

Zirveden üç önemli mesaj


1-Demokrasi derinleştirilmeli. 2- Hukukun üstünlüğüne ve temel ilkelerine titizlikle bağlı kalınmalı. 3- Uygulamalarda usul yasalarına azami özen gösterilmeli.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler