Gazetelerde Bugün

Emniyet raporuna göre polisin Ethem'e ateş ettiği sırada eli havadaymış!.. Haber ''Polis, kurşunu değil taşı saydı'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 14.07.2013 - 06:34
Abone Ol google-news


CUMHURİYET

Polis, kurşunu değil taşı saydı


Ankara Emniyeti’nin, Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin şüpheli polis Şahbaz’ın lehine rapor hazırladığı ortaya çıktı. Emniyet, polise atılan 37 taşı tek tek sayarak numaralandırdı. Ethem’in attığı taş “17 numaralı taş” diye rapora girdi. Polis 26 yaşındaki Ethem’in başına isabet eden kurşunu ise “görmezlikten” geldi.Avukatlardan gizlenen Emniyet raporunda polisin Sarısülük’e ateş ettiği sırada “elinin yukarıda olduğu” ileri sürüldü. Bu iddia raporda, “Her 3 el atışta da el, omuz hizasından yukarıdaydı” ifadesiyle yer aldı. Savcılık iddianamesinde ise “polisin üçüncü atışta elinin yere paralel olduğu” tespiti yapılmıştı.



HÜRRİYET

Musa mirası


Bu hüzünlü bir öykü, Musa'nın öyküsü, köy çocuklarını okula götüren minibüs devriliyor ve Musa'nın 4 arkadaşı ölüyor. Musa minibüs kendisini almaya geldiği yokuştan inerken freni patlayıp devrildiği için kendisini sorumlu tutuyor.



MİLLİYET

Son bakış

Trafik kazasında eşi, 2 çocuğu ve kardeşini kaybeden Ahmet Temüz'ün yoğun bakımdaki kızı Tuğba da yaşam mücadelesini kaybetti. Kızının iki böbreğini bağışlayan acılı baba, organların ardından öylece bakakaldı...



VATAN

İlk adım son bakış

Eren beyin felci ile doğdu, hiç yürüyemedi Annesi yedi yıl savaştı. Ve minik Eren dün ilk kez adım attı, koşarak annesine sarıldı



RADİKAL

Yassıada imara açıldı


Menderes'in idamıyla anılan Yassıada'ya inşaat izni çıktı. Demokrasi Müzesi'yle gündeme gelen adada sit kararı kaldırıldı, yüzde 5 olan yapılaşma izni yeni planda yüzde 65'e çıkarıldı.



AKŞAM

Defosuz demokrasi


İç Hizmetler Kanunu'nun 35. maddesindeki değişiklikle TSK artık 'yutdışından gelecek tehlikelere karşı vatanını savunma' vazifesini yerine getirecek. Sivil toplum örgütleri ve hukuçular adımı 'defosuz demokrasi' olarak nitelendirdi.



SÖZCÜ

Faiz lobisini bırak rant lobisine bak


Tayyip'in İmam hatipten arkadaşı Aziz Torun, çivi çakmanın yasak olduğu Boğaz'da eski yalıyı yıkıp yerine yenisini yaptı!..



HABERTÜRK

10 çocuklu çocuk tacizcisi


Siirt Belediye Başkan Yardımcısı iki çocuğu tacizden gözaltına alındı



SABAH

Polisin kulağını kaymakam büktü


Arsin Kaymakamı, polis şefiyle telefon görüşmesinin kayıt edildiğini öğrenince Emniyet'e baskın düzenledi



POSTA

Mutluluk yolu


Her ikisi de yürüme engelli olan Hasan ve Aysun Yaşa fakirlik nedeniyle bir akülü sandalyeyi paylaşıyor. Her gün bu akülü sandalyeye binip aynı yoldan simit satmaya gidiyorlar. Parasızlıktan şikayet etseler de mutlular. Birbirlerine sarılıp ''Allah bizi ayırmasın'' diyorlar.



BİRGÜN

'Polis 20 metreden kafama ateş etti'


Gezi Parkı direniş eylemlerine katılan ve polisin yirmi metreden attığı gaz fişeği ile kafasından yaralanan ODTÜ öğrencisi İsmail Aslan Birgün'e konuştu. Aslan, ''Canımıza kast edenler, bizi yıldırmayacak''



YENİ ŞAFAK

Oyunu gördük


Gezi eylemleri sırasında Türkiye ekonomisini karalayan yabancı ajanslar ve bankalar, Ankara'ya 'faizleri yükselt' baskısı yapmaya başladı. Deutsche Bank, Citibank gibi küresel devler, ''Merkez Bankası faizli yükseltmezse yabancı sermaye kaçacak'' teziyle Türkiye'yi tehdit ediyor.



ZAMAN

SBS'de yanlış tercihin telafisi yok


8. sınıfı bitiren öğrenciler, bu yıl lise tercihlerini tek liste üzerinden yapacak. Seçilecek 10 okul, adayın hem asil hem de yedek listesi kabul edilecek. Ancak çoğu düz lisenin Anadolu lisesine dönüşmesi ve tercih süresinin 6 günle kısıtlı olması öğrencileri endişelendiriyor. Uzmanlar, okulların iyi araştırılmasını ve sıralamanın puanı yüksek olandan garanti olana doğru yapılmasını tavsiye ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler