Gazetelerde Bugün

Birben'in ölümü üzerine hazırlanan Adli Tıp raporu gerçeği ortaya koydu. Haber ''Biber gazı öl-dü-rü-yor'' başlığıyla Cumhuriyet'in manşetinde...

Yayınlanma: 26.07.2013 - 06:38
Abone Ol google-news



CUMHURİYET

Biber gazı öl-dü-rü-yor


Yalova’da karışmadığı bir kavga sırasında, astımı olduğunu söyleyerek uyarmasına karşın 4 polisin yüzüne yakın mesafeden biber gazı sıkmasından sonra rahatsızlanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 31 yaşındaki Çayan Birben’in biber gazı nedeniyle ölmüş olabileceği bildirildi. Adli Tıp raporunda, beyin damarında anevrizması (genişleme) bulunan kişiye yakın mesafeden yoğun biber gazı sıkılması halinde anevrizmanın yırtılabileceği belirtildi. Asliye ceza mahkemesi, rapor üzerine görevsizlik kararıyla dava dosyasını ağır cezaya gönderdi.


HÜRRİYET

Halkı bal gibi ilgilendirir


Bir vatandaş Denizli Valiliği'ne valinin makam aracının marka ve modelini sordu. Valilik yanıt vermedi. Vatandaş ısrar edince, Başbakanlık Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu ''Kamuoyunu ilgilendirir'' dedi.


MİLLİYET

Şaşırtan yorum

Şike cezalarının onanmasını isteyen Yargıtay Başsavcılığı CMK'nın aksine telefon dinleme için basit şüphenin yeterli olduğunu savundu.


VATAN

Asıl sana ayıp


TRT'deki Ramazan programında 'Hamile karınla salına salına sokakta gezilmez. Ayıptır ayı' diyen ilahiyatçı Ö. Tuğrul İnançer'e teğki yağdı


RADİKAL

Veliefendi tescil edilsin


Veliefendi Hipodromu'nun taşınacağı söylentisi üzerine TJK, 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na tescil başvurusu yaptı. TJK, Veliefendi'nin 140 yıllık koşu geçmişine sahip tarihsel bir değer olduğunu belirtti. Koruma Kurulu, yerinde inceleme yapacak.


AKŞAM

Kürtçe diplomasi


Dışişleri Bakanlığı sessiz sedasız attığı bir adımla Kürtçe bilen 10 personel aldı. Hedef sayıyı daha da artırmak. Bakanlık, diplomat adaylarını başta Kuzey Irak olmak üzere Kürtçe konuşulan bölgelere gönderecek.


SÖZCÜ

Fatih projesi adı altında milletin parasını yediler


Açık adı, ''Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi'' olan Fatih Projesi, yandaşlar için fırsat oldu. Bakın, paralar nerelere gitti.


HABERTÜRK

Gizli ziyaretçiyi 'MİT' karşıladı


Suriye'nin kuzeyine bayrak asıp özerkliğe hazırlanan PYD Başkanı Müslim, dün İstanbul'a geldi. Gizli ziyaretçiyi uçaktan MİT aldı.


SABAH

3 yaşında kredi 12'sine haciz


Sahtekarlar 3 yaşındaki Hüseyin adına sığırcılık kredisi aldı. Çocuk 12 yaşına geldiğinde 8 bin RL'lik borçla karşılaştı


POSTA

Sıfır sorun 66 ölüm


'Komşularla sıfır sorun' politikası güden Türkiye, 2,5 yıldır devam eden Suriye'deki iç savaşa 66'ncı kurbanını verdi. Resulayn'da PKK'nın Suriye'deki kolu PYD ile Özgür Suriye Ordusu'nun çatışması sırasında seken kurşun 15 yaşındaki Mehmet Gündüz'ü Ceylanpınar'daki evinde öldürdü.


BİRGÜN

Sokakta polis sandıkta baraj

Halkın demokrasi talebini sokakta polis şiddetiyle bastıran AKP'nin sürekli adres gösterdiği sandıkta da demokratik adımlara tahammülü yok. AKP yüzde 10 seçim barajını koruyacak. Her 5 seçmenden birinin oyunun çöpe gittiğini belirten siyasiler tepkili: Halk iradesi yok sayılıyor.


YENİ ŞAFAK

Jet yakıtıyla yağlı vurgun


Dizel kullanımının 1 yılda yüzde 6 artmasına rağmen jet yakıtı piyasasının yüzde 13 büyümesi gözleri bu sektöre çevirdi. Bakanlık düşük vergili uçak yakıtına yağ katarak istasyonlarda satan şirketlere inceleme başlattı.


ZAMAN

Mısır'da iç savaş korkusu


Darbenin başaktörü General Abdulfettah el-Sisi’nin askeri müdahaleyi destekleyenleri sokak gösterilerine davet etmesi ülkede gerginliği artırdı. Temerrüd-İsyan hareketi ve Muhammed Baradey liderliğindeki Ulusal Kurtuluş Cephesi, Sisi’nin çağrısına tam destek verdi. Selefiler ile 6 Nisan hareketi ise çağrıyı reddetti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler