Gazetelerde Bugün

İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından son 30 yılın en kanlı olayları yaşanıyor... Haber gazetelerin çoğunun manşetinde farklı başlıkları yer aldı. Radikal 'İran bıçak sırtında Musavi meydan okudu' başlığını kullanırken; Tercüman 'Ve, iç savaş' başlığını kullandı. İşte bugünkü gazete manşetleri...

Yayınlanma: 22.06.2009 - 06:56
Abone Ol google-news

 

Cumhuriyet

27 yıllık yargılama

Ömürleri mahkemede geçti 12 Eylül 1980’deki faşist darbeden sonra başlayan Dev-Yol davasında adalet çok gecikti. Yargılanmaya başlandıklarında genç insanlar olan sanıkların bugün yaşları yarım asrın üzerinde. Yargıtay, perşembe günü üçüncü kez yapacağı temyiz duruşmasında yerel mahkeme kararını onarsa, yarım asırlık ömürlerini geride bırakan sanıklar daha önce cezaevinde kaldıkları süre gözetilerek 3 aydan 3 yıla kadar değişen sürelerde yeniden cezaevine girecekler.

 

HÜRRİYET

İran'ın Nida'sı susturuldu

Protestocular, ismi Arapçada "bağırma, haykırış" anlamına gelen 16 yaşındaki Nida'nın öldürülmesini, "Hükümet, Yeşil Devrim'in 'sesini' kesti" diye yorumluyor.

 

MİLLİYET

İran'da neler oluyor?

İran'daki protestolarda şiddetin dozu giderek artıyor. Yabancı basının çalışmadı engellendiğinden, içeride yaşananlar tam olarak bilinmiyor.

 

RADİKAL

İran bıçak sırtında Musavi meydan okudu

İran'da, son 30 yılın en kanlı olayları yaşanırken, Musavi muhafazakarlara çıkıştı. Hileyle İslam'la cumhuriyetin birlikte olamayacığını kanıtlıyorsunuz!

 

TERCÜMAN

Ve, iç savaş

Tahran'da önlenemeyen sokak gösterilerinde 19 kişi öldürüldü Rafsancani'nin kızı tutuklandı.

 

AKŞAM

Fişini al kazı kazan

Vergi uzmanı Prof. Şükrü Kızılot, halkı fiş almaya özendirecek formülü anlattı: Alışveriş fişlerine kazı-kazan kutuları koyun, Ev- araba çıksın. kayıtdışı biter.

 

POSTA

Ailenin tek umuduydu

Yıldız Üce 4 yıl önce kamyon şoförü eşini trafik kazasında kaybetti. 6 çocuğunu fakirlik içinde büyüttü. 19 yaşındaki kızı Neriman okuyup aileyi fakirlikten kurtaracaktı. Neriman babasıyla aynı kaderi paylaştı ve Abant'taki piknikten dönüşte 10 kız arkadaşıyla kazada öldü.

 

HABERTÜRK

Acı buluşma

Ankara'daki kazada ölen 11 üniversiteli melekten Nermin Üce 4 yıl önce trafik kazasında kaybettiği babasının yanına gömüldü.

 

BİR GÜN

'Belge Gülen'i meşrulaştırıyor

'Belgenin ortaya çıkmasıyla AKP ile Gülen cemaati de meşrulaştırılıyor. Böylece bu cemaati de demokratik siyasala yaklaşımın bir parçası olarak görmeye çağrıldık.

 

SABAH

Çift imzaya çifte kanıt

'Demokrasiye komplo' belgesini hazırladığı iddia edilen albayın  iki farklı imza kullanadığı, polis ve jandarma raporlarıyla kesinleşti.

 

YENİ ŞAFAK

20 milyarlık anten oyunu

Frekans ihalesi ve ulusal yayın hakkına sahip televizyon kanallarının vericileri ile ilgili düzenlemeyi geciktiren RTÜK ve Telekomünikasyon Kurumui devleti ve milliti milyarlarca lira zarar soktu.

 

ZAMAN

O imza Albay Çiçek'e ait

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine 'eylem planı'ndaki imzayı araştıran polis, Jandarmayla benzer sonuca ulaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler