'Gazi'ye yine operasyon

15 kişi gözaltına alındı, polisin gaz bombası kullanımı yine tepki çekti.

Yayınlanma: 12.09.2014 - 17:32
Abone Ol google-news

Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi’nde dün sabah Halk Cephesi’ne yönelik gerçekleştirilen operasyonda 15 kişi gözaltına alınarak Emniyet’e götürüldü. Operasyonun geçen günlerde Gazi Mahallesi’nde iki grup arasında çıkan çatışmada Yoldaş Aydoğan ve Gökmen Keskin’in vurulmasına ilişkin olduğu ileri sürüldü.

Gazi Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde Gazi Haklar Derneği, Efes Nargile Cafe, Halk Meclisi tarafından kurulan konteyner ve bazı evler polisler tarafından basıldı. Özel harekât polisleri ve çevik kuvvet ekiplerinin katıldığı operasyona, helikopter de havadan destek verdi. Operasyon sırasında çok sayıda zırhlı araç ve TOMA’da hazır bekletildi. Söz konusu adreslerde yapılan aramada Mehmet Yücetepe, Ahmet Ateş, Halil Yılmaz, Tolga Aydın, Şeref Özcan, Mürsel Cihan, Gökhan Keskin, Ersan Atmaca, Hüseyin Irmak, soy isimleri öğrenilemeyen Emre, Serdar, İmam, Çayan, Aziz ve ismi öğrenilemeyen bir kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sorgulanmak üzere Emniyet’e götürüldü.

Sokak aralarında barikat

Operasyonun ardından yüzleri maskeli bir grup, yola barikat kurarak ateş yaktı. Bunun üzerine polis göstericilere biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Göstericiler de polise taş, soda şişesi ve molotof kokteyli ile karşılık verdi. Göstericilerden bazıları da BİM ve A101 isimli marketin mallarını dışarı çıkararak ateşe verdi. Atılan biber gazının etkisiyle çok sayıda yurttaş çevredeki işyerlerine sığındı. Atılan gazlardan bir güvercin de yere düşerek öldü. Polisin küçük çocukların da bulunduğu bir pastane önüne elle biber gazı atması üzerine esnaf tepki gösterdi. Çatışmalar ara sokaklarda uzun süre devam etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler