Gazzeli yetkiliye yolsuzluk suçlaması

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, Gazze'deki üst düzey Hamas yetkililerinden Ayman Taha'nın, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden uzaklaştırıldığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 19.03.2011 - 12:38
Abone Ol google-news

Gazze'deki kaynakların, Hamas'ın gruplar arası ilişkilerden sorumlu yetkilisi Taha'nın örgütün önemli miktarda parasını zimmetine geçirdiğini, bazı gayriahlaki işlere karıştığını söylediği belirtilen haberde, Hamas örgütünün tarihinde ilk kez böyle bir olayın yaşandığı kaydedildi.
Haaretz'e konuşan Ayman Taha ise iddiaların tamamen yalan olduğunu söyledi. Hamas örgütünün sözcülerinden Fevzi Barhum da iddiaları yalanladı ve Taha'nın görevine devam ettiğini kaydetti.

Gazze Şeridi'nde Hamas'ın genç liderlerinden biri olduğu belirtilen 40 yaşlarındaki Taha hakkında yolsuzluk faaliyetleri ile ilgili olarak bir çok şey söylendiği belirtildi.
Taha'nın pahalı takımlar giyip, saçlarını da diğer Hamaslılar gibi kestirmediğine dikkat çekilen habere göre, Taha'nın özel yaşamıyla ilgili de Gazze Şeridi'nde olumsuz haberler dolaşıyor.

Taha, 2003 yılında İsrail askerleri tarafından yakalanarak tutuklanmış, 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra Gazze'ye dönmüştü. İsrail cezaevinden salıverilmesinden sonra Taha'nın statüsünün yükseldiği ve halihazırda bölgede örgütün önde gelen isimlerinden biri olduğu da ifade edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler