Genç Osman'a yer yok

Geçen sezon Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın sakız çiğneyerek izlediği Genç Osman oyunu yeni sezon programına alınmadı.

Yayınlanma: 19.09.2011 - 07:22
Abone Ol google-news

Devlet Tiyatroları (DT) ile Devlet Opera ve Balesi’nin (DOB) 2011-2012 sanat sezonunun program takvimi belli oldu. Her iki kurum da bu yıl, geçen yıllardan farklı olarak programlarını “basın duyurusu yapmadan”, internet sitesi aracılığıyla açıklamayı tercih etti. Buna göre, DT’nin ekim ayı programında, geçen sezon Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın “sakız çiğneyerek” izlediği ve “kendisine hakaret ettiğini” öne sürdüğü oyuncu Tolga Tuncer’in rol aldığı “Genç Osman” adlı oyuna yer verilmedi.

DT ve DOB’de perdeler 1 Ekim itibarıyla açılacak. Ancak her iki kurumun da “sessiz sedasız” internet aracılığıyla yayımladığı ekim ayı program takviminde, geçen sezon izleyici ile buluşan oyunlara ağırlık verilmesi dikkat çekti. Ankara DT’nin yayımladığı ekim ayı programında ise Başbakan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile gündeme gelen “Genç Osman” adlı oyuna yer verilmezken, geçen sezonlardan devam eden, “Kerbela”, “Kontrabas”, “Nâzım Hikmet’in Memleketimden İnsan Manzaraları’ndan On Bir Tablo”, “Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun”, “Krem Karamel”, “Dönülmez Akşamın Ufkundayız”, “Yastık Adam” ve çocuk oyunları “Camdan Kalp”, “Nereye Koşuyorsun Böyle Minik Tay?”, “Keloğlan Keleşoğlan” gibi pek çok oyun yer alıyor. Ankara DT’nin yeni sezonda, ekim ayı itibarıyla 12 yerleşik sahnesinde izleyiciyle buluşturacağı yeni oyunlar ise şöyle:

“Sersem Kocanın Kurnaz Karısı; Bir Tayyare Serüveni; Köroğlu’nun Meydana Çıkışı; Kantocu; Karıncalar; Barış; Orkestra, Sırça Kümes ve Figaro.”  

Ankara DT’nin yeni sezonda “Genç Osman” adlı oyuna yer verip vermeyeceğine ilişkin resmi bir açıklama da, program belli olmasına karşın yapılmadı.

‘Notre Dame’lı merhaba’

Ankara DOB da yeni sezona, Victor Hugo’nun “ölümsüz” eseri “Notre Dame’ın Kamburu”yla “merhaba” diyecek. Eser, geçen yıl da, Armağan Davran ve Volkan Ersoy’un koreografisi ve librettosuyla (eser metni) sahneye taşımıştı. Ankara DOB’nin programına göre de 1 Ekim itibarıyla, 3 yerleşik sahnesinde, yine geçen yıl sanatseverlerle buluşan “Harem”, “Tosca”, “Seslerle Anadolu”, “Sihirbaz Oz” gibi eserler yer alıyor. Ankara DOB’nin bu yılki programında yeni olarak sunulan sadece iki eser var. “Ali Baba ve Kırk Haramiler” operası ile modern dans gösterisi “Başlangıç.” Öte yandan Ankara’da faaliyet gösteren Ankara Sanat Tiyatrosu (AST) ile bu yıl Çayyolu’na taşınan Mavi Sahne’nin de perdelerini ekim ayı içinde açacağı belirtildi. AST’de, Aziz Nesin’in yazdığı “Zübük”; Mavi Sahne’de de, Ziver Armağan Açıl’ın yönettiği, Michael Frayn’ın yazdığı “Oyunun Oyunu” adlı oyunlar izleyici ile buluşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler