Gençlerden kayıp kaçak kampanyası

CHP Gençlik Kolları, kapı kapı gezip elektrik faturalarının neden şiştiğini anlatacak.

Yayınlanma: 09.03.2015 - 11:37
Abone Ol google-news

CHP Gençlik Kolları, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın elektrikteki kayıp kaçak bedelinin güvence altına alınmasını sağlayan, yasa tasarısının yeniden düzenlenmesi için kampanya başlattı. Kurdukları internet sitesi aracılığıyla yurttaşlara ödedikleri paraları nasıl geri alabileceklerini anlatan gençler, İstanbul’dan Mardin’e 8 kentte kapı kapı gezip başvuru dilekçesi dağıtacak.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, kampanya çerçevesinde tasarının yeniden gözden geçirilmesi için mektup kampanyası başlattıklarını anlattı. Diğer yandan faturalardaki kayıp kaçak bedellerinin Yargıtay kararına karşın yurttaşlardan tahsil edilmesinin önüne geçmek için elektrik kaçak kullanım bedeline itiraz dilekçelerini kapı kapı dolaşıp vatandaşlara ulaştıracaklarını, hırsızın kullandığı kaçak enerjinin dürüst vatandaştan tahsil edilmesinin önüne geçeceklerini belirtti.

Türkiye’de 21 dağıtım şirketi bölgesi olduğunu anımsatan Yıldız, elektrik dağıtım şirketlerinin yaptığı ve hükümetin göz yumduğu 10 katrilyon gibi bir haksız kazanca “dur” demek için pilot bölgelerde yurttaşı bilgilendirme çalışmaları başlattıklarını ve “www.kayıpkacakbedeli.net” internet sitesi ile ülke geneli bir kampanya yürüteceklerini de sözlerine ekledi.

 

Kapı kapı gezecekler

CHP’li gençler iki ay boyunca itiraz dilekçeleri ile yurttaşın kapısını çalacak ve bilgilendirme toplantıları yapacak. EPDK’nin birim fiyatları üzerinde inceleme yapan Gençlik Kolları Türkiye’nin her noktasında AKP’nin eliyle firmalar tarafından faturaların şişirildiğini savunuyor. Dağıtım şirketleri tarafından 9 kalemde haksız kazanç elde edildiğini ifade eden Başkan Yıldız, Türkiye ekonomisindeki bu başarısızlığın ve krizin faturasının asla halka kesilemeyeceğini ve bunun önüne geçmek için Antalya, Ankara, İstanbul, Mersin, Adana, İzmir, Diyarbakır, Mardin illerinde pilot çalışmanın bu hafta başlayacağını ve önümüzdeki 2 ay içerisinde dağıtım şirketlerinin rant elde ettiği tüm bölgelerde imza ve yüz yüze bilinçlendirme kampanyalarının devam edeceğini ifade etti.

“Kayıp Kaçağa Dur De-Hakkını Ara” adlı kampanyayı soysal medya ve internet üzerinden de yaygınlaştırarak bilinçlendirme çalışmalarına hız veren CHP Gençlik Kolları temel ilkelerinin halkın sorunu ve halkın gündemi olduğunu aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler