Genelkurmay Başkanı Gogava görevden alındı

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Genelkurmay Başkanı Zaza Gogava'yı görevden aldı. Gürcistan devlet televizyonundaki haberde, Başbakanı ile bir hafta kadar önce yollarını ayıran Saakaşvili'nin, Vladimir Çatşibaya'yı yeni Genelkurmay Başkanı olarak atayacağı belirtildi.

Yayınlanma: 04.11.2008 - 20:25
Abone Ol google-news

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkilileri ve ordu subaylarıyla yaptığı toplantıda, yeni Genelkurmay Başkanı'nın Gürcistan ile Rusya arasında ağustos ayında patlak veren savaş sırasında ortaya çıkan bir dizi sorunla baş etmesi gerektiğini kaydederek, "Vladimir Çatşibaya, yeni genelkurmay başkanı olarak atanacak. Bu karar, ağustos ayındaki olayların analizleri sonucunda alınmıştır" dedi.

Saakaşvili, Zaza Gogava'ya da çalışmalarından dolayı teşekkür etti ve "Ama şu anda ağustos ayındaki olaylar sırasında belirlenen sorunları çözmemiz lazım" diye konuştu.
Gürcistan Cumhurbaşkanı, 27 Ekimde Başbakan Lado Gurgenidze'yi görevdin aldığını ve yerine Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Grigol Mgaloblişvili'yi önerdiğini belirtmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler