Genelkurmay'dan darbe yanıtı

Genelkurmay, ikinci ''Ergenekon'' davasına bakan mahkemeye bir yazı gönderdi. Yazıda, 2000-2009 yılları arasında, TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı, soruşturma yapılıp yapılmadığına ilişkin bir bilgi yer almadığı bildirildi.

Yayınlanma: 15.01.2010 - 14:26
Abone Ol google-news

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinin 25 Eylül 2009'da yaptığı 7'inci oturumunda tutuklu sanık Tuncay Özkan'ın ''2000-2009 yılları arasında TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı konusunda inceleme ve soruşturma yapılıp yapılmadığına'' ilişkin talebine Genelkurmay Başkanlığından cevap verildi.

Genelkurmay'dan mahkemeye gönderilen yazıda, ''2000-2009 yılları arasında, TSK içerisinde askeri darbeye teşebbüs amacıyla bir örgütlenme olup olmadığı ve soruşturma yapılıp yapılmadığı konusunda herhangi bir bilgi ve belge mevcut değildir'' denildi.

Yazıda ayrıca, mahkemenin darbe planlarıyla ilgili bilgi olup olmadığına ilişkin talebi üzerine verilen cevapta ''Sarıkız, Ay Işığı, Eldiven ve Yakamoz'' adlı darbe senaryolarına ilişkin bilgi ve belge bulunmadığı da kaydedildi.

Bu arada, birinci  Ergenekon dava dosyasına, daha önceden Emniyet Genel Müdürlüğünden gelen yazıda da 2002-2007 yılları arasında yapıldığı iddia edilen ''Sarıkız, Ay Işığı ve Yakamoz'' isimlerinin geçtiği darbe planlarıyla ilgili olarak, 2008'e kadar herhangi bir bilginin intikal etmediği, 2008'de gelen bilgi ve belgelerin soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Başsavcılığına iletildiği belirtilmişti.

Aynı konuya ilişkin MİT'in cevabında da, ''Ay Işığı, Yakamoz ve Sarıkız'' olarak adlandırılan darbe planlarıyla ilgili olarak, açık kaynaklarda yer alan hususlar dışında teşkilatta bilgiye rastlanılmadığı kaydedilmişti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler