Genelkurmay'dan yargılanan askerlerle ilgili açıklama

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeliyle ilgili yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir" denildi.

Yayınlanma: 13.04.2015 - 12:30
Abone Ol google-news

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, askeri personelin devam eden yargılama sürecine ilişkin değerlendirmede bulunuldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin görevlerini yerine getirirken Anayasa'da belirtilen hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve demokratik toplum olmanın gerekleri prensiplerine bağlılığı esas aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin bazı emekli ve muvazzaf personeli ile ilgili olarak yürütülen soruşturma ve kovuşturma süreçlerinde, her zaman olduğu gibi bugün de hukuka ve yargı bağımsızlığına saygı çerçevesinde hareket edilmesine büyük bir hassasiyet gösterilmektedir. Yargıda devam etmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların takibine devam edilmekte olup, yasalar çerçevesinde personelimizin kişilik haklarının korunması yönündeki gayretlerimiz sürdürülmektedir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler