'Gerekirse baldıran içeriz'

Başbakan Erdoğan, Öcalan'la yürütülen görüşmelere değinerek, ' Baldıran zehri içmek gerekse o zehri de içeriz yeter ki bu ülkeye huzur gelsin. Milletimiz bize güvensin' dedi.

Yayınlanma: 26.02.2013 - 10:31
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap ediyor İşte Erdoğan'ın konuşmasının batırbaşları:

- Hocalı katliamından dolayı Azer kardeşlerimizin acısını bir kez daha yürekten paylaştığımızı belirtmek istiyorum. Azeri kardeşler gibi bizler de katliamı unutmayacak unutturmayacağız.

- Büyük devlet adamı Erbakan'ı 2 yıl önce hakka uğurlamıştık. Merhum hocamızı rahmetle yad ediyor mekanı cennet olsun diyorum.

- Kentsel dönüşüme CHP ve marjinal çevreler halkımızı tahrik ederek bu dönüşümün çabası içindeler. Sağlıksız yerleşim yerlerinin ortadan kalkmasını hazmedemiyorlar. Bunların insanca yaşam gibi bir kaygısı yok. Vatandaşım dedikodulara asla kulak asmasın.

- Önceki hafta Mardin'in Kızıltepe ilçesinde toplu açılış töreninde kullandığım bazı ifadeler CHP ve MHP tarafından çok yoğun şekilde istismar edilmek istendi. Benim kullandığım ifadeler aynen şu, 'Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle Türklükle çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklar altına almış bir iktidarız'. Bu sözlerim sonrası çok yoğun bir istismar faaliyetini başklattılar.

- Bu sözleri Rize'de söyleyemezsiniz dedi. Biz konuştuğumuz yere, saaate ve zamana göre hareket eden bir parti olmadık. CHP Genel Başkanı önce aynaya baksın. CHP Genel Başkanı sabah başka akşam başka konuşan birini arıyrosa gitsin aynaya baksın. Genel başkanlığa 'kesinlikle aday olmayacağım' dedi gitti aday oldu. Sabah söylediğini öğlen öğlen söylediğini ikindide yalanladı. Gömlek, havuz, çarşaf liste daha neler neler.. Türk bayrağını Hakkari'de sallayamayan biri çıkıp bizi farklı konuşmakla itham edemez. Atatürk'ün kurduğu partiyiz diyeceksin ama bir tek Türk bayrağı sallayamayacaksın. AK Parti her iki kişiden birinin oyunu aldıysa doğuda söylediğini batıda da söylediği için almıştır. O dil birilerinin dili değildir 76 milyonun milletin dilidir.

'Sen git Tunceli'de söyle'

Meclis kürsüsünde bir vekilleri çıktı ırkçılık yaptı. Şu anda o vekille o ırkçı vekille aynı düzeye geldi. Bir başka milletvekili Meclis kürsüsünde ağzından çıkanı kendi gurubu da duymuyor. Kendini bilmez ceddini bilmez bir genel başkandan bir şey olmaz. Biz Mardin'de söylediğimizi Rize'de söyleyemez diyen Kılıçdaroğlu o İzmir vekilini de alsın o sözleri Tunceli'de söylesin. Bak biz Mardin'de söylediğimizi İstanbul'da söyledik Ankara'da söyledik. Yakında Rize'ye gideceğiz iyi takip etsin bizi orada da söyleyeceğiz.

- Biz İzmir mitingimizi nasıl ay yıldızlı bayrak altında yaparsak gider Tunceli'de de aynı bayrak altında o konuşmayı yaparız. Çıkmış milliyetçilik ve ulusalcılık aynı şeylermiş diyor. Sevsinler seni. İşte bu konularda bilgin derinliğin bu kadar. Gerek benim yol arkadaşlarımın en çok kullandığı kavram millet kavramnıdır. Biz millet kavramıyla asla bir gurubu kabileyi kast etmedik.  Etnik milliyetçiliğie, bölgesel milliyetçiliğe dinsel milliyetçiliğe karşıyız. Hiç bir zaman kafa taslarının üstünlüğü olarak kullanmadık. Türkiye Cumhuriyeti toprakları üzerinde yaşayan insanlar nasıl bakıyorsa biz de aynen öyle bakarız. Ecdadımız millet kavramıyla neyi kast etmişse biz de aynı şeyi ifade ediyoruz.

- Türk Antropoloji Tarihçesi. 1940 basımlı yeri de İstanbul. Kitabın 5. sayfasında bir resim var.Raflarda yüzlerce kafa tası var. İncelenmiş ya da incelenmeyi bekliyor. 10. sayfada başka bir odanın resmi var. Tabi bilmiyorum kameralar alabiliyor mu? Aynı şekilde raflarda yüzlerce kafa tası var. 22 ve 23. sayfalarda.. Tabi bu kafa taslarından öyle ilginç bir sıralama yapmışlar ki. Ege'den Balıkesir'den şurdan buradan 10 ayrı bölgeden toplamışlar. Kadın ve erkekler üzerinde ölçümler yapılıyor. Olur mu ya öyle şey demeyin işte bu. Türk Kafasının Zaviye Üzerine İncelemeler. Şimdi soruyorum bizim millet tasavvurumuz bu olabilir mi?

- Türk Antropoloji Enstütüsü'nün tarihinde 2 önemli vesika olarak geçer. Reisi Cumhur olarak Gazi Mustafa Kemal Paşa ve Başbakan İsmet Paşa var. İstanbul Darülfinun doktoruna teşekkür var. Şimdi soruyorum. Bu insani midir? Vicdani midir? Bunun bizim ruh dünyamızda inanç dünyamızda yeri olabilir mi? Şeytan insanın topraktan kendisinin ateşten yapıldığını iddia ederek isyan etmiştir. Bunu yapanlar şeytanın izindedir. Özellikle MHP seçmeni kardeşlerime sesleniyorum. Burada BDP'nin peşine takılmış seçmen kardeşlerime sesleniyorum. Rabbim sizi kabileler halinde yarattı. Ta ki tanışasınız diye buyuruyor. Allah katında üstünlük takvadadır. Tanışasınız diye sizi farklı yarattı. Sevgili Peygamberimiz veda hutbesinde Arabın Acem'ê Acemin de Araba üstünlüğü yoktur diyor.

 

Kırmızı çizgilerimiz var


- Biz tek millet dedik, tek bayrak dedik tek vatan dedik tek devlet dedik. Bunlar bizim kırmızı çizgilerimiz dedik. Türkiye'nin dört bir yanında buları işliyoruz sayın Bahçeli bu sözler size ithaf olunur. 1 Mayıs 1920'de Gazi Mustafa Kemal diyor ki; Efendiler, Meselenin bir daha tekrar etmemesi ricasıyla  (Demek ki o da bunalmış) bir iki noktayı arz etmek isterim. Burada maksut olunan Meclis Ali'mizi teşkil eden zevat yanlız Türk değildir, yanlız Kürt değildir yanlız Çerkez değildir. Anasır-ı İslamdır diyor. Samimi bir mecmuadır diyor.

- Ziya Gökalp, Erol Güngör, Mümtaz Turan, Nazım Hikmet... En önemlisi bizim millet ve milliyet anlayışımızı simgeleyen mezar taşları üzerine yazılanlardır. Sakarya  Dumlupınar öyledir. Her bir şehitlik bize nasıl bir millet olduğumuzu anlatan olaylardır. Biz etnik kökene kafa tasçılığına dayalı bir milliyetçiliği kast ediyoruz. Biz CHP gibi ayrımcı bir milliyetçilik tanımını ayrımcılık olarak görüyoruz.

- Biz nasıl tek bir bayrağa inanıyorsak aynı şekilde kucaklayıcı millet anlayışıyla yolumuza devam ediyoruz.

- AK Parti olarak milliyetçiliği anlatan değil yaşayan bir partiyiz. Sloganlara sıkıştıran bir parti değiliz. MHP Genel Başkanı aralıksız hakaret savurmaktan vazgeçse milliyetçiliğinin bu ülkeye ne kazandırdığını açıklasın. Bulunduğunuz hükümette bu ülkeye ne kazandırdınız. Bize borç bırakmaktan başka ne yaptınız? Nerede dikili bir ağacınız var? Muhalefette oldunuz hangi yapıcı eleştiriyi getirdiniz? Milliyetçilik hakaret etmek mi küfretmek midir, elle ve dille slogan atmak mıdır? Asarız keseriz duvar öreriz. Eğer milliyetçilik buysa biz bu milliyetçiliğe prim vermeyiz.

Bankaları batırdılar


- 2002 sonunda MHP'nin  de içinde olduğu koalisyon 230 milyar dolar milli gelirle bıraktı. Şu anda 742 milyar dolara çıakrdık. 36 milyar dolar ihracat devretmişlerdi 10 yılda 152.5 milyar dolara çıktı. Milliyetçiyim diyenler borçlandılar ve bize 23.5 milyar dolar IMF'e borç bıraktılar. Biz onlartın yaptığı borcu 10 yılda ödedik. 400 milyon dolar kaldı ve onu ödedikten sonra borcumuz bitiyor ve biz borç vereceğiz. Şu anda merkez bankamızın döviz rezervi 125 milyar dolar oldu. Milliyetçiyiz dediler işçimizn memurumuzun parasını keserek 13.5 katrilyon borç var. Devletin işçisine memuruna olan borcu. Dedik ki devlet milletine borçlu olamaz. VE bu borcun tamamını ödedik. KEY ödemelerini de kaynağından kestiler. Şu ana kadar bize evrakıyla gelen bu geldikçe ödemeye devam ediyoruz. Milliyetçiyiz dediler bankaları batırdılar.

- Görev zararı diye gösterilen kamu banka zararlarını bitirdik. Kendi savaş gemisini, kendi savaş helikopterini üreten, kendi ürettiği uydusunu uzaya gönderen bir Türkiye olduk. Taa Moğolistan'da Göktürk anıtlarına kadar 42.5 km'lik gittim gördüm baktım. Ve dedim ki biz burayı yapacağız. Oraya asfalt yol yaptık ve oranın açılışını da Gümrük Bakanımız o dönemin MHP'li genel başkan yardımcısıyla yaptı. Bizim milliyetçilik anlayışımız bu. Ecdadımızın ulaştığı her yere ulaştık. Dünyanın her yerindeki tarihi eserleri hatırlayan onları yeniden dünyaya kazandıran biz olduk. Senegal'de tıbbi merkez Taşkent'te sağlık merkezi açtık. Bizim milliyetçilik anlayışımız budur.

- Paramızı rezil ettiniz, 6 sıfırla biz adeta rekor peşinde koşuyorduk. Ne yapalım maaşı aldığımız zaman millet döviz bürosuna gidiyordu. Ve biz 6 sıfırı atacağız dediğimizde bizileri Taksim meydanında eşek gibi anırırız dedi. Bunlar ulusalcı oldu şimdi. Anırmasını bilmediği için anırmadı hala. Bir çok ülkeyle kendi paramızla alışveriş yapar hale geldik. Ay yıldızlı bayrağımızı dünyanın heryerde dalgalandırır hale geldik.

Nefretle milliyetçilik olmaz

- Nefreti büyüterek milliyetçilik olmaz. VE bu ülkede kardeşliği yüceltmenin mücadelesini veriyoruz. Şu terör meselesiyle ilgili MHP hakaret etmek dışında tek bir cümle kurmadı. Terör meselesi konusunda CHP yalpalamaktan çark etmekten başka bir şey ortaya koyamadı. CHP Genel Başkanı bir ara ön almak için yola çıktı. Ve bizden randevu istedi biz Randevu verdik. Geldiler oturduk konuştuk. MHP randevu vermiyor. Bırakın vermesin. Biz Anayasa bile değiştiririz. Ama sözlerinin arkasında durmadılar. Adım atmaktan korktular.

- Ne diyor hala genel başkanları. Bu işin çözüm yeri MEclis'tir. Ya sen boşuna mı geldin? Turistik ziyarete mi geldin. Dostlar alışverişte görsün diye gelmişler. Eğer dürüstsen gel arkadaşlarımız otursun çalışsın. Ama parti içinde böyle bir kararlılık yok diyor. Bir tek şehit gelirse sorumlusu BAşbakan'dır diyor. Biz bu ülkede kardeşliği tesis edeceğiz. CHP'ye ve MHP'ye rağmen. Sivas'ın ötesine gitmesini sağladık. CHP bi kaç kere gitti MHP bir iki vilayete gitti. Gitmek yürek işi gönül işi. Ama biz gideriz. VE biz her zaman söylediğimiz gibi uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece. Bugüne kadar CHP MHP ve BDP sorumluluk almadılar. Akan kan bunan sonra onların eline yüzüne bulaşacak. Biz kanı durdurmak için çırpınacağız. Onlar "Şehit cenazesi gelse de istismar etsek" dese de biz çırpınmaya devam edeceğiz.

Gerekirse baldıran içeriz

- Eğer bugün çözüm sürecinde BDP'li vekillere İmralı'ya gitmeleri için Adalet Bakanlığı izin verirse tek amaç acaba bir adım olabilir mi? Baldıran zehri içmek gerekse o zehri de içeriz yeter ki bu ülkeye huzur gelsin. Milletimiz bize güvensin. Tek parti olduğumuz için 78 vilayetten milletvekili çıkardık. Diğer illerde de belediye meclis üyeleri çıakrttık. Çünkü biz de milletimizi kucaklıyoruz. Türk benim ne kadar kardeşimse Kürt de o kadar çerkez de Roman'ı da Pomak'ı da benim o kadar kardeşim. Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz. Bu çıkarcıların istismarına prim vermeyin. Tezgaha gelmeyin. Biz Allah'ın izniyle milletin başını öne eğecek hiç bir adım atmayız. Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak hiç bir girişim içinde olmayız. Savaş kolay barış zordur biz zora talibiz. Biz medyadan sanatçılardan aydınlardan yeterli desteği alamadık. Almayı bekliyoruz. Temenni ediyoruz ki alacağız.

- Milletimizin bizimle birlikte olduğunu biliyoruz. Hayır dualarını bizden esirgemediklerini biliyoruz. Niyet hayır inşallah akıbet de hayır olacaktır. Bu inançla kararlılıkla yürüyoruz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler