Gezgindamaklar’la Alaçatı’da Ot Festivali çoşkusu

Şirince- Birgi – Tire – Çeşme - Alaçatı-Urla (27 – 29 Mart 2015 / 2gece- 3 Gün Çeşme-Alaçatı-Urla (28 – 29 Mart 2015 / 1gece- 2 Gün

Yayınlanma: 19.02.2015 - 15:00
Abone Ol google-news

Alaçatı 200 yıldır hiç durmadan gelişiyor;
yüzyıllardır yaşanan kültürü, birikimi dünyaya taşıyor.


 
Çevrenin ve doğal beslenmenin öneminin her geçen gün daha iyi anlaşılmaya başlandığı günümüzde Alaçatı doğasının zenginliğini, otlarının çeşitliliğini tanıtmak ve bu otlarla pişirilen geleneksel yemeklerinin kaybolmaması için her yıl bir festival düzenleniyor.
İlki 2010 yılı Nisan ayında düzenlenen “ALAÇATI OT FESTİVALİ”nin dördüncüsünü bu yıl Mart ayında gerçekleşecek.
Alaçatı, kaynatılmış reçellerin, bin bir otla yapılmış yemeklerin, böreklerin üzerine serpilmiş çörek otlarının kokusunun karıştığı bu festivalde doğasiyla, kucaklayıcı atmosferiyle sıcak anlar yaşatacak yine.


Festivaldeki amaç, doğa hakkında bilmediklerinizi öğrenmek, yeni tatlara yeni bilgilere kavuşmak…İşte bu festival ile gelecek kuşaklara bir miras aktarılırken, lezzet turları ile tanıdığımız GezginDamaklar, 2 gün sürecek bu Festivale, 27-29 Martta, 2 ayrı program hazırlamış….Bu seyahate katılarak hem Egeyi gezmek, hemde bu festivalde bilmediğiniz lezzetleri çoşku seli içinde içinde tatma şansına sahip olacaksınız.
Üreticilerin otlu ürün stantlarını, kortej yürüyüşünü izleyecek,  festival resepsiyonuna katılarak Festival Gala Yemeği’nde tanınmış gurmelerin sunacakları yemeklerden ve Alaçatı’nın tanınmış restoranlarının açtıkları stantlardan tadım yapacaksınız.
Festival kapsamında verilen konserleri izleme, “En fazla ot toplama” ve “En güzel otlu yemeği yapma” yarışmalarını izleme, akşam yemeklerimizi Alaçatı’nın kendine has lezzetlerini sunan ünlü restoranlarında yeme şansı için GezginDamaklar’a katılmanız yeter….


 
GEZGİNDAMAKLAR’LA ALAÇATI’DA OT FESTİVALİ COŞKUSU
Gezgindamaklar’la Alaçatı’da Ot Festivali çoşkusu
 
Şirince- Birgi – Tire – Çeşme - Alaçatı-Urla  (27 – 29 Mart 2015 / 2gece- 3 Gün
Çeşme-Alaçatı-Urla  (28 – 29 Mart 2015 / 1gece- 2 Gün
Uçakla yapılacak ve sadece 20 gezginin katılabileceği bu paket programların ücretleri;
Sıra dışı menülerle kahvaltı ve yemekler de dahil olmak üzere
Kişi başı; 2günlük turda 650 TL / 3 Günlük turda 985 TL’den itibaren.
www.gezgindamaklar.com tel: 0216 3485390


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler