Gezi parkı müdahalesine dış basından geniş yer

Taksim Gezi Parkı'na gerçekleştirilen sert müdahale BBC, CNN International ve El Cezire'de en çok yer ayırılan haber oldu.

Yayınlanma: 15.06.2013 - 21:52
Abone Ol google-news

BBC, CNN International ve El Cezire gibi uluslararası televizyon kanalları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uyarısının ardından binlerce polisin 18 gündür göstericilerin kontrolündeki parka göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve TOMA’larla sert şekilde müdahale ettiğini bildirdi.

CNN operasyonun Erdoğan’ın İstanbul’da yapacağı mitingden hemen önce gerçekleştiğine dikkat çekerek, polis anonsuna rağmen binlerce kişinin meydandan ayrılmadığını belirtti. BBC, polis operasyonunun ardından İstanbul’un birçok bölgesinde halkın pencerelerden ve balkonlardan tencerelere vurarak hükümeti protesto ettiğini bildirdi.

Sürpriz oldu 

Haber ajansı Reuters, polislerin kampa girmesiyle yüzlerce kişinin kendilerini çevredeki sokaklara attığını, çok sayıda kişinin kustuğunu ya da baygınlık geçirdiğini aktardı. Haberde Erdoğan’ın konuşmasının hemen ardından gelen operasyonun sürpriz olduğu yorumu yapıldı. AFP de polislerin Gezi Parkı’ndaki çadırları ve pankartları söktüğünü aktardı. AFP’ye konuşan bir gösterici, “Gaz maskelerimizi ve gözlüklerimizi aldılar ama hiçbir şey bitmedi. Çok öfkeliyiz. Dünya Tayyip’e karşı koyabildiğimizi gördü” dedi.

POLİS GEZİ PARKI'NA GİRDİ

GEZİ PARKI DÜN GECE!-FOTOĞRAFLAR

ERDOĞAN: GEZİ PARKI BOŞALDI BOŞALDI YOKSA...

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler