Google'dan Grimm Kardeşler'in masallarına özel logo

Google, Grimm Kardeşler'in masallarının 200'üncü yıl dönümüne özel logo hazırladı.

Yayınlanma: 20.12.2012 - 15:06
Abone Ol google-news

Google, ana sayfasında yer alan ''doodle'' olarak adlandırılan logoya tıklandığında, Grimm Kardeşler'in dünyada bilinen ve anlatılan masallarındaki karakterler çizgi fotoğraflar olarak görüntüleniyor.

Jacob Grimm ve Wilhelm Grimm, çeşitli mahalli lehçeleri inceleyip, kasaba kasaba dolaşarak, yüzyıllardan beri anlatılagelen eski Alman şiirlerini, efsanelerini ve masallarını derleyip, edebi bir üslupla yeniden yazıp 1812'den sonra Çocuk ve Yuva Masalları adı altında yayımladı.

Grimm Kardeşlerin eserleri, Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler, Ormandaki Ev, Külkedisi, Su Perileri, Rapunzel, Altın Saçlı Şeytan, Hansel ve Gretel, Bremen Mızıkacıları, Parmak Çocuk, Uyuyan Güzel, Fareli Köyün Kavalcısı, Kurbağa Prens, Kurt ve 7 Küçük Oğlak, Kar Beyaz ile Kırmızı Gül, Kırmızı Başlıklı Kız, Çizmeli Kedi olarak sıralanıyor.

Doodle uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor. İnternet kullanıcıları, özel tasarımlı logonun üstüne tıklayarak, o güne, kişiye, konuya özel daha ayrıntılı bilgilere erişebiliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler