Görme engellilerden ulaşım protestosu

Görme engelli bir grup, ulaşımda yaşadıkları sorunlar nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesini protesto etti.

Yayınlanma: 20.08.2011 - 15:03
Abone Ol google-news

İstanbul'da Şişli Osmanbey Metro İstasyonu girişinde toplanan grup adına bir açıklama yapan görme engelli Fatih Mehmet Moral, Mahmut Keçeci adlı görme engelli yurttaaşın metroda herhangi bir tedbir olmamasından dolayı raylara düştüğünü, şans eseri raylardaki yüksek gerilim hattına dokunmayarak hayatta kaldığını ve ayağının 2 yerden kırıldığını öne sürdü.

Belediyenin engelliler konusunda gerekli önlemleri almadığını ve yapılan düzenlemelerin yetersiz olduğunu savunan Moral, engelliler konusunda gerekli yasal düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen uygulamada bunun böyle olmadığını söyledi.

Moral, ''Yapılan düzenlemeler çok yetersizdir. Ulaşımda 2012 yılında tamamlanması gereken sesli uyarı, rampa ve kabartma sistemleri birçok yerde yok. Birileri bizim haklı taleplerimizi dikkate almalıdır. İhmaller neticesinde bir arkadaşımız yaralanmıştır. Belediye sık sık ücretlere zam yapmak yerine engellileri dikkate almalıdır'' dedi.

Altınokta Körler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Murat Demirok da metro istasyonlarında bulunan ''Sarı çizgiyi geçmeyiniz'' yazısını görme engellilerin görmediğini belirterek, engellilerin çok az bir kısmının sokağa çıktığını ve geri kalanın sokağa çıkmaktan korkarak evlerine hapsolduğunu öne sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler