"Gül 'Atamatik' unvanını hak ediyor"

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce'nin yaptığı araştırma, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, görev geldikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı'ndan kendisine gönderilen tüm atama ve görevden alma kararlarını imzaladığını ortaya koyuyor. İnce, Gül'ün 'atamatik' unvanını hak ettiğini söylüyor.

Yayınlanma: 21.01.2009 - 07:34
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu üyesi Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, göreve gelmesinden sonra Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kendisine gönderilen 128 atama ve görevden alma kararnamesi onayladığını bu kararnamelerin, 111'inin atama kararı, 17'sinin ise görevden alma kararı olduğunu bildirdi.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulan kararnameleri titizlikle incelediğini ve bazı kararnameleri gerekçesi ile birlikte iade ettiğini anımsatan İnce, "Abdullah Gül kendisine gönderilen bütün atama kararnamelerini imzalamıştır. Özellikle Ahmet Necdet Sezer döneminde kararnamesi iade edilen bürokratların hepsi bu dönemde vekaleten yürüttükleri görevlere asaleten atandılar. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürü, Hasan Albayrak, şu anda Ankara İl Milli Eğitim Müdürü olan Kamil Aydoğan İdari ve Mali İşler Dairesi Başkanı Yusuf Esener, Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Ahmet Ergün Bedük, Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı geçtiğimiz dönem kararnameleri iade edilen, Abdullah Gül döneminde asaleten atanan bürokratlardan bazıları" dedi.

İnce, söz konusu dönemde atama kararnamelerinin, görevden alma kararnamelerinden fazla olmasının nedeninin ise söz konusu dönemde Milli Eğitim Bakanlığı'nın vekil yöneticiler tarafından idare edilmiş olmasından kaynaklandığını anlattı.

İnce, Hüseyin Çelik'e verdiği bir soru önergesini Çelik'in 18 Şubat 2008 tarihinde yanıtladığını ve verdiği yanıtta "Sayın Abdullah Gül döneminde Cumhurbaşkanlığı makamı tarafından uygun görülmeyerek bakanlığımıza iade edilen herhangi bir karar tasarısı bulunmamaktadır" denildiğini açıkladı. Bu durumun, Abdullah Gül'ün kendisinden önceki Cumhurbaşkanı'nın iade gerekçelerini dikkate almadığını ortaya çıkardığını söyleyerek, "Devlette devamlılık ilkesini çiğneyerek kendisine gönderilen bütün atama ve görevden alma kararnamelerini onayladığını göstermektedir. Yani 'atamatik' unvanını hak etmektedir" dedi.

 

"Eğitimde kadrolaşma tamamlandı"

İnce, Milli Eğitim Bakanlığı atamalarında atanan kişilerin hükümet üyeleri ya da AKP milletvekilleriyle olan akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri içerisinde olduğunu da kaydetti.

Rektör ve YÖK üyesi atamalarına da işaret eden İnce, "Sayın Abdullah Gül'ün ideolojik davrandığı, seçimlerde birinci gelen rektör adaylarını rektör olarak atamadığı bilinmektedir. Tübitak, YÖK, üniversitelerde ve Milli Eğitim Bakanlığı'nda kadrolaşma tamamlanmıştır. Eğitim ve bilim kurulları siyasi atamaların kurbanı yapılmıştır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler