Gül, İzmir'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül özel uçak ''DAP'' ile saat 09.45'te İzmir'e gitti.

Yayınlanma: 14.05.2010 - 07:35
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa değişikliğine ilişkin kanunun iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasına ilişkin olarak, ''Bu hukuki anlamda bir haktır. Böyle bir hakkın kullanılmasına kimse bir şey söyleyemez'' dedi.


Cumhurbaşkanı Gül, Aydın Valiliğini ziyaret etti. Valilikte resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Gül, tören kıtasını denetledi. Yurttaşların sevgi gösterisinde bulunduğu Gül, elinde Türk bayrağı ve yerel giysiler içinde kendisini bekleyen Ayşe Tülü isimli yaşlı kadınla bir süre sohbet etti.

Ziyarette gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, Anayasa değişikliğinin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulmasına ilişkin bir soru üzerine, şunları söyledi:

''Bu hukuki anlamda bir haktır. Dolayısıyla böyle bir hukuki hakkın kullanılıp kullanılmayacağı, siyasi partilerin ve milletvekillerinin iradelerindedir. Böyle bir hakkın kullanılmasına kimse bir şey söyleyemez.''

Referandum tarihinin 12 Eylül 2010 olarak belirlenmesine ilişkin bir soruya da Cumhurbaşkanı Gül, ''Tabii, çeşitli yorumlar yapılıyor, ancak bu Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nun kararıdır ve kesindir. Bu kararın temyizi yoktur. YSK'nin kararı bu şekilde olmuştur'' cevabını verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanlığından istifa eden Deniz Baykal'a ilişkin sözlerinin hatırlatılması ve yorum yapmasının istenmesi üzerine Gül, konuyla ilgili değerlendirmeyi ilk gün yaptığını ve başka konuşmak istemediğini ifade etti.
Cumhurbaşkanı Gül, Valiliği ziyareti dolayısıyla açıklamada ise Türkiye'nin her köşesinin birbirinden güzel olduğunu, her yerin kendine göre güzellikleri bulunduğunu belirterek, ancak Aydın'ın doğal güzellikleri, ovası, zeytini, inciri, yeraltı zenginlikleriyle Türkiye'nin en kendine has bölgelerinden biri olduğunu dile getirdi. Aydın'ın ''Efeler Diyarı'' olduğuna da işaret eden Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''Aydın, Kurtuluş Savaşı'na büyük katkılar koymuş. Böyle bir önemli ili Cumhurbaşkanı olarak ziyaret etmekten gururluyum. 14 Mayıs, çok partili siyasi hayata geçişin yıl dönümü ve ziyaretimiz böyle anlamlı bir güne denk geldi. Aydın büyük devlet adamları yetiştirmiş bir yer. Sadece Aydın için değil tüm Türkiye'ye mal olmuş, başta merhum Adnan Menderes olmak üzere değerli devlet adamları, bakanlar yetiştirmiş. Memnuniyet duyuyorum. ''

Ziyarette Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Cumhurbaşkanı Gül'e efe heykeli hediye etti.
Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, daha sonra Vali Coş'tan ilin sorunları ve çalışmalarla ilgili brifing aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler