Gülerek gitmişlerdi

Katledilenler arasında 70 yaşındaki Barış Annesi Meryem Bulut, 9 yaşındaki oğlu Deniz ile birlikte İbrahim Atılgan, yeni evli çift Yılmaz ve Gülhan Elmascan da vardı. Öldürülen 7 EMEP’li arasında Genel Yönetim Kurulu üyesi Korkmaz Tedik ile Emek Gençliği üyeleri Şebnem Yurtman ile Elif Kanlıoğlu da yer aldı.

Yayınlanma: 11.10.2015 - 00:21
Abone Ol google-news

Yaşamını yitirenler arasında HDP’nin İstanbul 1. bölge 16. sıra milletvekili adayı Kübra Meltem Mollaoğlu ile HDP Karşıyaka İlçe Yönetim Kurulu üyesi Ayşe Deniz’in de olduğu da öğrenildi. Patlamada hayatını kaybedenler arasında İzmir’de sendika yöneticiliği yapan Mesut Mak’ın da olduğu belirtildi. Mak’ın kardeşi Kenan Mak, 1998’de Bolu’da faşistler tarafından öldürülmüştü.

24 yaşındaki HDP Tokat il saymanı, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Harita Mühendisliği bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Zakir Karabulut da katliamda yaşamını yitirdi. Bursa İnegöl HDP üyesi Ramazan Çalış ile Adana HDP üyesi Hacı Mehmet Şah da yaşamını yitirenler arasında.

 

Barış annesiydi

70 yaşındaki HDP Şişli yönetim kurulu yedek üyesi Meryem Bulut, Barış Anneleri’nden biriydi. Bulut’un torunu IŞİD ile savaşırken hayatını kaybetmişti. Mersin Emek Gençliği üyesi ve Mersin Üniversitesi Kimya Mühendisliği öğrencisi Şebnem Yurtman, EMEP Gaziantep gençlik yöneticisi Ali Deniz Uzatmaz, EMEP Uşak gençlik örgütü üyesi Gökhan Akman, EMEP üyesi Dilan Sarıkaya, EMEP Beyoğlu ilçe yöneticisi Gökmen Dalmaç, EMEP Genel Yönetim Kurulu Üyesi Korkmaz Tedik de katliamda yaşamlarını yitirdiler.

9 yaşındaki oğluyla öldü

Batmanlı 55 yaşındaki Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılgan barış mitingine yanında 9 yaşındaki oğlu Deniz Atılgan ile birlikte gitmişti. Katliamda baba oğul birlikte can verdiler. Çukurova DİHA bürosu şefi DİHA muhabiri Rojda Korkmaz’ın babası Binali Korkmaz da katliamda yaşamını yitirdi. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası üyesi Bilgen Parlak, ESP Gebze eski ilçe başkanı Ziya Saygın, İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi Güney Doğan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Metin Peşmen, Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi Bilgen Karlı, Eğitim- Sen üyesi öğretmen Şirin Kılıçalp da yaşamlarını yitirdi.

Hacı Kıvrak’ın garda çalıştığı ve mesai çıkışında alandan geçerken yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaşamını yitiren Amasya’nın Merzifon İlçesi’nde oturan evli iki çocuk babası Emek Partisi üyesi emekli Metin Kürkçü’dün dün doğum günü olduğu öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler