Güneş ışınlarından cildi koruma uyarısı

Medipol Üniversitesi Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Özdemir, yaz mevsiminde güneş ışınlarına karşı cildin oldukça savunmasız olduğunu belirterek, "Güneş ışınlarının direkt vücuda teması deri, saç, yüz ve tırnak travmalarına yol açabilir" dedi.

Yayınlanma: 13.06.2013 - 13:36
Abone Ol google-news

Doç. Dr. Mustafa Özdemir yaptığı açıklamada, güneş ışınlarının yoğun olduğu saatlerde vatandaşların kendilerini korumasında yarar olduğunu, kapalı mekanların tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Güneş ışınlarının yoğun olduğu anlarda sağlık ve eğlence amaçlı yürüyüş ve yüzme faaliyetlerde bulunulmaması gerektiğini ifade eden Özdemir, cildin koruması açısından giyecek seçiminin de önem taşıdığını dile getirdi.

Özdemir, etkili bir güneşten koruma için sık dokumalı yapıya sahip ipek ve polyester türü giyeceklerin tercih edilebileceğine işaret ederek, "Çok açık renkli kıyafetler güneş ışınlarını cildimize yansıtabileceği için çok tavsiye edilmemektedir. Uygun şapka ve güneş gözlükleri kullanımı da güneşten korunmaya yardımcı olacaktır. Güneş ışınlarının direkt vücuda teması deri, saç, yüz ve tırnak travmalarına yol açabilir" diye konuştu.

Güneş ışınlarına karşı çeşitli kremlerin kullanılmasında da yarar olduğuna dikkati çeken Doç. Dr. Özdemir, kremlerin 2 ile 4 saat arasında koruma sağladığını kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler