"Güneşi Gördüm" Avrupa'da

Mahsun Kırmızıgül'ün ikinci kez yönetmen koltuğuna oturduğu ''Güneşi Gördüm'', Avrupa ülkelerinde yarın vizyona girecek. ''Beyaz Melek'' adlı ilk filmiyle de büyük ilgi gören Kırmızıgül, 107 kopya ile Avrupalı seyircilerle buluşacak.

Yayınlanma: 14.04.2009 - 11:26
Abone Ol google-news

Türkiye'de 12 Mart'ta gösterime giren ve yaklaşık 2,5 milyon sinemasever tarafından izlenen Güneşi Gördüm filmi, yarın 107 kopya ile Avrupalı sinemaseverlerle buluşacak.

Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı ve yönetmenliğini üstlendiği filmde, Ali Sürmeli, Ali Tutal, Alper Kul, Altan Erkekli, Buğra Gülsoy, Cemal Toktaş, Cezmi Baskın, Cihat Tamer, Demet Evgar, Deniz Oral, Emre Kınay, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Gülhan Tekin, Hande Subaşı, Itır Esen, Kamil Sönmez, Macit Sonkan, Mahsun Kırmızıgül, Menderes Samancılar, Murat Ünalmış, Nurseli İdiz, Sarp Apak, Cem Aksakal, Şerif Sezer, Yıldız Kültür, Yiğit Özşener, Zafer Ergin ve çocuk oyuncular Serhat Çağlayan, Aleyna Kala, Aslıhan Kapanşahin, Cansu Aktay ve Tuğse Gökhan rol aldı.

Çekimleri Türkiye, Danimarka, Norveç, İsveç, Bulgaristan ve Yunanistan'da yapılan filmin yapımcılığını Murat Tokat yaptı. Filmin öyküsü kısaca şöyle:

''Doğuda bir sınır köyünde yaşayanlar, buradan ayrılarak köklerinden kopup başka bir yere yerleşmek üzeredir. Davut Altun, ailesiyle birlikte kaçak yollardan da olsa en kısa zamanda Norveç'e gitmeyi istemektedir. Haydar Altun ve ailesi içinse göç yolu İstanbul'a doğrudur. Bitmek bilmez fırtınalardan geçip gelmiş, yollarını kaybetmiş, çaresizce bir çıkış arayan insanların, kendi güneşinden koparılmış ve geleceğin bilinmezliğinde kaybolmuş çocukların, bir göçün hikayesi böylece başlar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler