"Haberal'ın tutukluluğu yasalara aykırı"

Başkent Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Serdar Özersin, aynı suçlamalara dayalı olarak ve aynı ceza maddelerine atfen kendilerine suç isnat edilen pek çok kişinin tutuksuz olarak yargılandığını belirtti.

Yayınlanma: 05.11.2009 - 07:50
Abone Ol google-news

Başkent Üniversitesi'nin Kurucu Rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın avukatı Serdar Özersin, yaptığı yazılı açıklamada, basında Prof.Dr. Mehmet Haberal ile ilgili gerçek dışı ve kasıtlı yorumlar yapıldığını hatırlattı.

Prof.Dr. Haberal'ın 13 Nisan 2009 tarihinde herhangi bir sebep gösterilmeksizin, adeta ağır bir suçlu muamelesine maruz bırakılarak, bütün işyerleri ve konutuna baskınlar yapılmak suretiyle gözaltına alındığını belirten Özersin, şöyle dedi:
"Prof.Dr. Mehmet Haberal nedenlerini dahi bilmeden kasıtlı olarak 96 saat gözaltına tutulmuş 22 saat süre ile 130 sayfa ifade vermiş, somut ve gerçekçi hiçbir delile dayanmayan yanlış ve yanlı bilgilere istinaden hakkında tutuklama kararı verilmesi sonrasında Metris Cezaevi'ne nakli yapılarak, 4-5 m2'lik bir alanı ve demir kapısı bulunan, biri yale, diğeri demir kollu çift kilitli, 27 kapı numaralı hücreye konulmuştur.

Onuruna, kariyerine ve insanlığa adanmış yaşamına uygun olmayan bir kısım baskı unsurlarına dayalı olarak verilen tutuklama kararının tefhimini müteakip rahatsızlanan müvekkilimiz, adliyede yapılan ilk müdahale sonrasında, doğrudan doğruya Metris Cezaevine götürülmüş; ancak Metris Cezaevinde 27 no'lu hücreye konulmasından saatler sonra rahatsızlığının tekrara nüksetmesi üzerine, bu defa İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne sevk edilmiş ve yoğun bakım ünitesinde uzun süre tedavi görmüştür. Halen ağır sağlık sorunları ciddiyetini korumakta olan müvekkilimizin, bu enstitüde tedavisine devam olunmaktadır."


Aynı maddelerden birçok kişi tutuksuz yargılanıyor

Avukat Özersin, aynı suçlamalara dayalı olarak ve aynı ceza maddelerine atfen kendilerine suç isnat edilen pek çok kişi tutuksuz olarak yargılandığını belirterek, "Prof.Dr. Haberal'ın hiçbir hukuki ve haklı dayanağı olmadan kasıtlı olarak halen tutuklu bulunuyor olması; insan haklarına, Anayasa'ya ve ceza hukukunun koruma tedbirleri ile ilgili hükümlerine alenen aykırılık teşkil etmektedir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler