Hacıbektaş törenleri başlıyor

22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri bugün başladı. Yurtiçinde ve dışında yaşayan binlerce Alevi ve Bektaşi etkinlikler sebebiyle Nevşehir'de buluştu.

Yayınlanma: 15.08.2011 - 06:40
Abone Ol google-news

22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.

Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Selmanpakoğlu'nun yanı sıra bazı Alevi ve Bektaşi derneklerinin yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Selmanpakoğlu'nun anıta çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Küçük Salonda araştırmacı yazar İsmail Saçlı başkanlığında düzenlenen panelde, ''Alevi çalıştayları sonuç raporunun değerlendirilmesi'' yapıldı.

Hacıbektaş'ta, bugün başlayan ve 18 Ağustos'a kadar sürecek olan 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri'nin yarınki bölümüne, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak.

Etkinlikler boyunca, gündüz paneller ve konferanslar ile akşam ise semah gösterileri ve halk ozanlarının konserleri yer alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler