Hafriyat kamyonunun öldürdüğü Şule İdil Dere’nin davasında şoförden itiraf gibi savunma

Hafriyat kamyonunun öldürdüğü Şule İdil Dere’nin davasında ifade veren şoför “Yanımızda gözcü olması gerekiyordu ama yoktu” dedi.

Yayınlanma: 20.12.2017 - 20:27
Abone Ol google-news

Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) ve yüklenici firma İSTAÇ AŞ’den (İstanbul Çevre Yönetimi Sanayi ve Ticaret AŞ) kamyon şoförü dahil 7 sanığın yargılandığı dava dün başladı. İSTAÇ çalışanı sanık İbrahim Ruhi Kelleci, “Sorumluluk İBB’ye aittir. Biz çalışan ve ekipman temininden sorumluyuz” dedi.

İBB çalışanı sanık Saffet Altındağ ise “Kazanın meydana geldiği yol yaya ve bisiklet yolu değildir. Servis yoludur” diyerek bütün sorumluluğu İSTAÇ’a yükledi. Dere’nin ölümüne neden olan şoför Mümin Kılıç ise Şule’yi aracın altına birinin ittiğini iddia etti. Mümin’in, olayın ardından önce hemen 112’yi değil de 155’i aradığını söylemesi dikkat çekti. Sanıklar, “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Kamyonu kullanan şoför Mümin Kılıç ise savunmasında özetle şöyle konuştu:

“Dere’yi görmedim. Aracımın geri vites ışığı ve geri geldiğine ilişkin ikaz sesi vardı hatta aşırı derecede duyuluyordu. Gittiğim yol dar bir yoldu. Sağ tarafı denize sıfırdı ayrıca sol tarafta sarkan dallar da yan aynaları kapatıyordu. Esasında bu tür işlemler yapılırken yanımızda gözcüler bulunur. Onlar bize talimat verirler. Hiçbir zaman gözcü olmuyordu. Görevlendirme vardı ama fiilen hiçbir zaman böyle bir görevli yoktu. Dere’yi birisinin kamyonun altına ittirdiğini düşündüm. Yabancı uyruklu bir bayan kamyonun altından rahmetliyi çekmeye çalışıyorlardı. O sırada yanındaki arkadaşları da kaçtı. Kalabalıktılar hepsi bırakıp kaçtı. İBB çalışanı Şükrü Arslantürk yaptığımız işleri takip ediyordu.” Dere’nin annesi Nesrin Dere de “Sorumluluğu olan herkesten şikâyetçiyim. Kusursuz olduğunu düşünen sanıklardan rica ediyorum, madem kusurunuz yok Büyükşehir Belediyesi’nden şikâyetçi olun” diye konuştu. Baba Berdan Dere ise “Sanıklardan şikayetçiyim. Bugün hâlâ o bölgede çalışma var ve kamyonlar hiçbir güvenlik önlemi alınmadan çalışmalarını sürdürüyor” diye konuştu. Mahkeme yargıcı, sanıkların tutuklanması yönündeki talepleri kaçma ve delilleri karartma şüphesi olmadığı gerekçesiyle reddederek davayı 7 Şubat 2018 tarihine erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler