Hak-İş, mitinge katılmıyor

Hak-İş Konfederasyonu'nun, Sivil ve Demokratik Anayasa Platformu'nun bazı bileşenleri tarafından 10 Nisan'da Kadıköy'de yapılacak ''Sivil-demokratik Anayasa Mitingine'', platformun bazı üyeleri ile ortaya çıkan görüş ayrılıkları dolayısıyla katılmama kararı aldığı bildirildi.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 09:20
Abone Ol google-news

Hak-İş Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Anayasa'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi'nin ortaya çıkmasıyla atılan adımın olumlu bir gelişme olarak değerlendirildiği belirtildi.

Bazı çevrelerin politik ayrışma ve itiraz fırsatını değerlendirme arzusunun Hak-İş tarafından anlayışla karşılandığı belirtilen açıklamada, ''Ama bilinmelidir ki yasaklar karşısında daha makul gerekçelerle bile olsa tereddüt içeren siyasi duruşlar yasakçılara ve yasakçı hamlelere, tersten toplumsal destek ve dolaylı meşruiyet sağlar. Demokrasiye içtenlikle inananların böylesine ölümcül bir yanlış içerisinde olmalarını kabul edemeyiz'' denildi.

Hak-İş'in ''Anayasa'nın tümden değiştirilmesi'' taleplerinin, bu mitingle ''Anayasa'yı değiştirmem'' söylemine dönüşmesine karşı olduğu ifade edilen açıklamada, mitingin planlanan amacın dışına çıkması nedeniyle Hak-İş'in mitinge katılmama kararı aldığı bildirildi.
Hak-İş'in pakette yer alan değişiklik önerilerini son derece makul ve demokratik bir adım olarak değerlendirdiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Hak-İş bu sürecin, Türkiye'nin özellikle yargı ve hukuk alanında düşük standartlardan kurtarılmasının başlangıcını oluşturacağına ve Türkiye'yi AB standartlarına daha da yaklaştıracağına inanmaktadır. Hak-İş, paketin içermediklerine bakarak hayıflanmak yerine, içerdiklerine bakarak pozisyon almanın daha doğru bir yöntem olduğunu düşünmektedir. Hak-İş, paketin içerdiklerinin sağlayacağı kazanımları olumlu bulmakla birlikte daha iyi ve ileri bir sivil Anayasa talebini sürdürmektedir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler