Hakkari'de çatışma: 3 şehit, 4 yaralı

Hakkâri’nin merkeze bağlı Ağaçdibi köyü yakınlarında dün sabah güvenlik güçleriyle PKK’liler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 5 PKK’li öldürüldü.

Yayınlanma: 17.09.2016 - 12:11
Abone Ol google-news

<video:601300>

Hakkâri’nin merkeze bağlı Ağaçdibi Köyü yakınlarında dün sabah güvenlik güçleriyle PKK’liler arasında çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Çatışmada 5 PKK’li öldürüldü.

Hakkâri kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulunan Hakkâri-Çukurca karayolu üzerindeki Ağaçdibi Köyü kırsalına operasyona çıkan askerler, dün saat 10.00 sıralarında bir grup PKK’li ile karşılaştı. Çıkan çatışmada 3 asker şehit oldu, 4 asker de yaralandı. Operasyonda 5 PKK’linin öldürüldüğü belirtildi. Yaralı askerler Hakkâri Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Şırnak’ta operasyon

Şırnak’ın Cudi ve Gabar dağlarında dün sabah PKK’ye yönelik geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şınak 23. Jandarma Tümeni’nden kalkan Atak ve Kobra taarruz helikopterleri belirli noktaları bombalarken, Cudi Dağı eteklerinde bulunan Hisar Taburu’ndan da operasyon kapsamında belirli noktalara tank atışları yapıldı.

Bombacıdan itiraf

Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne 18 Ağustos günü düzenlenen ve 3 polisin şehit olduğu, 110’u polis 217 kişinin yaralandığı intihar saldırısıyla ilgili olarak Diyarbakır’ın Lice nüfusuna kayıtlı Mesut B. ile 5 kişi Lice’de gözaltına alındı. Elazığ’a getirilen Mesut B.’nin emniyetteki sorgusunda, bombalı araca düzeneği hazırlayıp kendisinin yüklediğini, bölgede keşif yaptığını ve saldırı planının kendisinin hazırladığını itiraf ettiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler