"Halen gelişmekte olan bir ülkeyiz"

Çin Ulusal Halk Meclisi Daimi Komitesi Başkanı Vu Bangguo, 30 yılı aşkın süredir sağlanan dikkat çekici ekonomik gelişmeye rağmen, "halen gelişmekte olan bir ülke olduklarını" söyledi.

Yayınlanma: 30.09.2010 - 10:23
Abone Ol google-news

Vu Bangguo, "Qiushi"nin (Gerçeği Aramak) son sayısında yer alan makalesinde, "Çin'in, uzun bir süre daha sosyalizmin ilk döneminde bulunacağını ve dünyadaki en büyük gelişmekte olan ülke olarak kalacağını" savunarak, "Çin'in gelişmesinin aşamalı olacağının kabul edilmesi gerektiğini" ifade etti.

Aynı zamanda ÇKP Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Daimi Komitesi üyesi olan Vu, Çin'in kalabalık nüfus, derin yoksulluk ve gelişmeye geç başlama gibi koşullar altında kalkındığına, bu süreçte büyük başarılar kazanmasına rağmen, henüz birçok çelişki ve sorunla karşı karşıya bulunduğuna işaret etti.

Çin'deki yapısal çelişkilerde ve yaygın büyüme tarzında temel olarak değişiklik meydana gelmediğini kaydeden Vu, ekonomik ve toplumsal gelişme alanında gerek kent ile kırsal kesimler arasındaki gerekse bölgeler arasındaki dengesizliklerin halihazırda ciddi olduğuna, yoksul ve düşük gelirli çok sayıda insan bulunduğuna dikkati çekti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler