Hamas'tan Abbas'ın açıklamasına tepki

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, İsrail Kanal 10 televizyonunda katıldığı bir programda, sunucunun, ''Çocukluğunuzun geçtiği el-Celil kentindeki Safed'te yaşamak ister miydiniz?'' sorusuna, ''Doğduğum yeri görmek benim hakkım, ancak orada yaşamak değil'' şeklindeki yanıtı, Hamas yetkilileri tarafından tepkiyle karşılandı.

Yayınlanma: 03.11.2012 - 10:15
Abone Ol google-news

Hamas sözcüsü Sami Ebu Zehri, Abbas'ın açıklamalarının sadece kendisini bağladığını ifade etti. Ebu Zehri,''Hiçbir Filistinli çıkmak zorunda bırakıldığı vatanına dönme hakkından vazgeçmeyecek. Eğer Mahmud Abbas, Safed'e dönmek istemiyorsa, bu Safed için bir onurdur'' dedi.

Ebu Zehri, Filistinlilerin, vatanlarına dönme hakkından taviz vermeyeceğinin altını çizerek, ''Filistin halkı, kendisine ait olan toprağın bir karışından bile vazgeçmeyecek'' diye konuştu.

Mahmud Abbas, programda, Filistin topraklarının 1967 sınırlarına göre belirlenmesi ve başkentinin de Doğu Kudüs olması gerektiğini ifade ederek, kendisini ''Ramallah'ta yaşayan bir mülteci'' olarak tasvir etti. Abbas, ''Gazze ve Batı Şeria, Filistin'e, geri kalan topraklar ise İsrail'e aittir'' dedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler