Hamzaçebi: Atatürk'ten rahatsızsınız

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üzerinde “Ne mutlu Türküm diyene” tişörtü giyen genci, “üzerinde siyasi simge” taşıdığı gerekçesiyle Meclis’e almayan polisi haklı buldu.

Yayınlanma: 04.06.2014 - 23:31
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı’nın, üzerine Atatürk’ün “Ne mutlu Türküm diyene” sözünün yazılı olduğu tişörtü “siyasi simge” statüsüne soktu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, üzerinde “Ne mutlu Türküm diyene” yazılı tişört giyen genci “siyasi simge taşıyor” gerekçesiyle Meclis kampüsüne almayan güvenlik görevlisinin işleminin “doğru olduğunu” bildirdi. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, sözkonusu uygulama nedeniyle TBMM Başkanı Çiçek’e bir yazı göndererek, “Bunun bir kıyafet rahatsızlığının ötesinde ‘Atatürk’ten rahatsızlık olduğu değerlendirilmektedir. Sizin bu tutumunuz bizim için şaşırtıcı olmamıştır” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, geçtiğimiz günlerde üzerinde Atatürk posteri ve “Ne Mutlu Türküm diyene” yazısı bulunan tişörtle CHP grubuna gelmek isteyen gence, üzerinde “siyasi simge” taşıdığı gerekçesiyle ancak üzerine ceket giydirilerek izin verilmesi üzerine TBMM Başkanlığı’na başvurmuştu. Hamzaçebi’nin başvurusuna 2 gün sonra yanıt veren Çiçek de, güvenlik görevlisinin uygulamasının doğru olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Çiçek’e dün yeni bir yazı yazan Hamzaçebi, bu tavra tepki göstererek, şu görüşlere yer verdi: “İmzanızı taşıyan ilgi (b) yazıda ise anılan olayın sorumlusu personel hakkında işlem yapmak gibi yasal ya da özür dilemek veya olaydan duyulan üzüntüyü belirtmek gibi medeni tavır bir yana; Atatürk portresi ile Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ yazısını taşıyan tişörtle TBMM binasına girilmemesi yönündeki uygulama sahiplenilmiş ve şahsınız tarafından koruma altına alınmıştır. Öyle anlaşılıyor ki, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize önderlik ederek kurduğu ve ilk başkanı olduğu TBMM’nin bugünkü başkanı, TBMM’ye Atatürk’e olan sevgiyi, bağlılığı ifade eden kıyafetleri giyen gençlerin girmesinden rahatsızdır. Bunun bir kıyafet rahatsızlığının ötesinde ‘Atatürk’ten rahatsızlık olduğu değerlendirilmektedir. Sizin bu tutumunuz bizim için şaşırtıcı olmamıştır. Tarih bu tutumunuzla sizi milletin değerlerine saygısı olmayan bir Meclis Başkanı olarak anacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler