Harun Erdenay'dan Aziz Yıldırım'a yanıt: Haklı ama...

Almanya’daki Avrupa Basketbol Şampiyonası Finalleri öncesi, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın, “Ergin Ataman ya Galatasaray’ı çalıştıracak ya da milli takımı” açıklaması potada şok etkisi yarattı.

Yayınlanma: 27.08.2015 - 14:18
Abone Ol google-news

Yıldırım’ın bu sözleri, Yunanistan’da kamp yapan milli takım oyuncuları ve teknik heyeti arasında da geniş yankı bulurken, Habertürk Televizyonu’ndaki yayın sonrası Aziz Yıldırım’ı telefonla arayan Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, “finallere kadar konunun buzdolabına kaldırılmasını” istedi.

Erdenay, şampiyonanın ardından hem milli takım. hem kulüp takımı antrenörlüğünü konusunun çözümleneceği garantisini verdi. Bu telefon görüşmesi, Aziz Yıldırım’ın, “Fenerbahçeli oyuncular milli takıma gitmeyecek” sözünü de yumuşattı.

Erdenay: Şampiyona sonrası

Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, Aziz Yıldırım’ın TV’deki açıklamaları sonrası geceyi uykusuz geçirirken, F.Bahçe forması giyen Boby Dixon, Barış Hersek, Kenan Sipahi ve Melih Mahmutoğlu’nun olaydan etkilenmemesi için milli takım kurmayları ile temasa geçti.

Sabah saatlerinde Cumhuriyet’in konuyla ilgili sorularını yanıtlayan Erdenay, “Aziz Başkan ile konuyu daha önce de görüşmüştük. Haklı olduğu noktalar var. Ama zamanlaması doğru değil. Çünkü şampiyonaya çok az bir süre kadı. Ve umarız bu sorun milli takımı olumsuz etkilemez. Türkiye Basketbol Ligi, çok zorlu ve sert bir lig, 17 ülkede naklen yayınlanıyor. Fenerbahçe, Galatasaray, Efes, Karşıyaka kıran kırana oynayacaklar. Şimdi hakemler 3 tane faul çalsa yanlışlıkla, camia, ‘vay Ataman milli takım koçu’ diyebilirler. Bu konuyu şampiyonanın ardından masaya yatırıp çözeceğiz. Ben de şahsen, bir koçun hem milli takım, hem kulüp takımını çalıştırmasına bu kadar çekişmeli bir ligde sıcak bakmıyorum. Ama bir de madalyonun diğer yüzü var. 2 ay için milli takıma kariyer anlamında koç bulamıyorsunuz. İkna etmek kolay değil. Üstelik Ergin hoca ile anlaşma yapıldığında şartlar böyle değildi. FIBA’nın da bu konuda 2017’den sonra bazı değişilikleri olacak ve finaller kış aylarına denk gelecek. O zaman zaten kendiliğinden çözülecek” dedi.

Ataman’a: Ya GS ya milli takım

Basketbol Federasyonu, finaller sonrası koç Ergin Ataman ile masaya oturup, ünlü çalıştırıcıya, “Ya milli takımın başında kal, ya da Galatasaray’la devam et” önerisi getirecek. Ergin Ataman’ın büyük olasılıkla Galatasaray’dan yana tercih kullanacağı sızan bilgiler arasında. Ataman’ın yerine de büyük olasılıkla Sırp, Hırvat ya da Alman bir teknik adamla anlaşılacak.

Aziz Yıldırım ne demişti?

“Ergin Ataman beni mahkemeye vermiş. 17 Eylül'de gelsin yüzüne söyleyeceklerimi dinlesin. Benim gündemimde yoksun sen kimsin ya? O benim muhattabım değil. Basketbol federasyonu ile konuşacağım. Ataman ya kulüp çalıştıracak ya milli takımı. Eğer olmazsa Fenerbahçe oyuncusu milli takıma gitmeyecek”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler